PROGRAMMA 2017-2018

Wilt u via een maandelijkse e-mail geattendeerd worden op ons volgende concert, stuur dan een e-mail naar ons secretariaat.

Voor de programmering van concerten of de mogelijkheid om zelf een concert te organiseren in onze kapel zie onder zondagmiddagconcerten en/of verhuur.

Zondag 19 augustus - Gumbo Jazzband

Gumbo Jazzband 1Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
De Gumbo Jazzband, een traditionele Jazzband, bestaande uit zes muzikanten uit Maastricht, speelt in het idioom van de New Orleans Jazz. Grootheden als Louis Armstrong en Sidney Bechet zijn geboren in New Orleans en speelden van origine in deze stijl. De stijl wordt gekenmerkt door een duidelijke melodielijn, collectief samenspel en een op de klassieke leer gestoelde akkoordenprogressie. Voor een optreden in de Cellebroederskapel kiest de Gumbo Jazzband niet voor een regulier optreden maar een thema-optreden, waarin op de muziek, de stad, zijn componisten en/of bekende muzikanten wordt ingegaan. Dat alles omlijst met nummers uit hun repertoire.
De Gumbo Jazzband is inmiddels geen onbekende meer op menig festival en concertplaats. Zo hebben ze vorig jaar een tournee gemaakt naar de bakermat van de jazzmuziek, New Orleans, waar ze in tien dagen tijd negen optredens verzorgden waarvan twee op het prestigieuze French Quarter Festival.

Geluidsfragment

Maandag 13 augustus - Orlandofestival - Tayrona Kwartet

orlandoRegioconcert Orlandofestival - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10 incl. consumptie. Uitrijmunt € 1,-
Tijdens de regioconcerten van het Orlando Festival hoort u jonge internationale professionele ensembles en zangers uit de Orlando Masterclass in hun favoriete repertoire. We zijn verheugd dat dit keer ook de Cellebroederskapel uitverkoren is als locatie.  
Het Tayrona Kwartet speelt voor u:
- Dimitri Sjostakovitsj (1906-1975) Strijkkwartet nr.7 op.108 (1960)
- Felix Mendelssohn (1809-1847) Strijkkwartet nr. 6, op.80 (1847)
Het kwartet bestaat uit: Mimi Jung (viool), Pablo Kirschner Vilalta (viool), Alena Klimova (altviool), Diego Ernesto Hernández-Vidal (violoncello)

Ticketverkoop

Voor meer informatie over het Orlandofestival zie www.orlandofestival.nl

Zondag 15 juli - Duo Arabesque

Arabesque Guitare Duo LakeZondagmiddagconcert - 14.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Duo Arabesque is een gitaarensemble, dat sinds 2007 regelmatig in heel Europa concerten geeft. Hannah Lindmaier (Oostenrijk) en Katharina Godolt (Duitsland) vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Vandaar de titel van hun programma: Celebration.  Door hun intieme muzikaliteit en afwisselend programma zijn ze een succes bij publiek en media. Ze brengen o.a. werken van Sor, Brahms, Albeniz, Castelnuevo-Tedesco en Bellinati.

Geluidsfragment

LET OP: EERDER TIJDSTIP DAN GEBRUIKELIJK IVM FINALE VAN HET WK VOETBAL.

Zaterdag 30 juni - Bruno Ferreira

Bruno FerreiraConcert - 19.30 uur - Toegangsprijs € 10,00
Onder de titel 'Film music meets Classical' presenteert de virtuoze gitarist Bruno Ferreira een afwisselend programma met zowel klassieke werken Bach en Ponce als voor klassiek gitaar bewerkte muziek uit the Godfather, Deerhunter, Wizard of Oz.

Geluidsfragment

Vrijdag en Zaterdag 22-23 juni - Kunstweekend

kunstweekendExpositie met muzikale omlijsting - 11.00 tot 21.00 uur - Toegangsprijs: vrije gave
Onder de titel 'MAASTRICHT EN EUREGIOMEETING' een vervolg op het enthousiast ontvangen kunstweekend van vorig jaar,  waaraan diverse kunstenaars uit Maastricht en de Euregio zullen deelnemen. Onder andere schilderkunst (Alexandra Berkvens – Maastricht), fotografie (Eugenie Duynstee – Maastricht), ruimtelijke objecten (Theresie Tholen – Sittard) en glas-in-lood (Sjra Borsboom – Sittard) zullen in de sfeervolle ambiance van de kapel hun werk presenteren. 
Bent u geïnteresseerd in bijzondere en unieke Maastrichtse boeken en snuisterijen dan vindt u vast iets van uw gading in de collectie van een echte verzamelaar.
Voor de Maastrichtse fijnproever presenteert Maison Blanche Dael, koffie- en theepakkerij aan de Wolfstraat sinds 1878, een keur aan koffie, thee , pinda's en delicatessen. 

Vanaf 19:30 tot 20:20 uur zal Clarinet Choir Schinveld onder leiding van Elly Ernst voor de muzikale omlijsting zorgen. Dit klarinetensemble zal een programma met werken van uiteenlopende aard ten gehore brengen.

Zondag 17 juni - Le Concert d'Apollon

Le Concert dApollonZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs €10,-
Apollo, de Griekse god van de zon en de kunsten met wie Lodewijk XIV zich identificeerde, was de inspiratiebron voor de naam van dit ensemble, dat gespecialiseerd is in Franse Barokmuziek. Elise van de Wel (viool), Marc de la Linde (gamba) en Joao Rival (orgel) presenteren u een Mélange de Pieces sur le vieux et bon Français.

Geluidsfragment

Vrijdag 15 juni - Trio Tiempo

TrioTiempoPicture 002Benefietconcert - 19.30 uur - Vrije gave
Violiste Mimi Jung (winnares van de Music Awards Maastricht), cellist Diego Hernandez en pianist Somar Sharbat vormen sinds oktober 2016 het Trio Tiempo. Ze spelen kamermuziek van hoog niveau en zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het Orlando-festival, maar dat betekent een financiële uitdaging. Stichting Cellebroederskapel is sinds dit jaar een van de locaties voor de regioconcerten van het Orlandofestival en heeft als een van haar doelstellingen het bieden van een podium aan jonge musici. We willen dan ook graag medewerking verlenen en dit Maastrichtse ensemble helpen bij hun crowdfundingsactie, waarvan de opbrengsten zijn voor de deelnamekosten aan de masterclasses.
Ze spelen voor u welluidende pianotrio's van D. Shostakovich. Helpt u ook!

De huur van de  piano tijdens het concert gesponsord door Schetters Piano's: http://www.schetterspianos.com/

Zondag 10 juni - Saxklas conservatorium

saxklasConcert - € 16.00 uur - € 10,-
PROJECT NOORD/ZUID-lijn
Uitwisselingsprogramma tussen Prins Claus Conservatorium in Groningen en Conservatorium Zuyd in Maastricht  met als motto 'Share your talent, move the world'. Zestien saxofonisten  spelen muziek van o.a. Bartók en Grieg.

Vrijdag 8 juni - City Centre Trail

citytrail 5Recreatieve loop - 18.30 uur - deelnameprijs:  € 25
Ooit gedacht om door ons gebouw te hardlopen? Dit is uw kans! Op 8 juni tijdens de Maastricht City Trail komen deelnemers op plaatsen en lopen door gebouwen waar ze normaal nooit hardlopen, zoals  de Cellebroederskapel. Even een pauze voor een selfie met onze mooie kapel op de achtergrond of een moment van bezinning in de kerkbanken is toegestaan. 

Meer info

Zondag 3 juni - James Oesi

James Oesi 2Concert - 17.00 uur - € 10,-
Contrabassist James Oesi is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij studeerde in 2012 af met een 10+ met het beste eindexamen van dat jaar. Hij speelt onder andere in het bekende moderne muziekensemble Asko|Schönberg en Ensemble Modern, maar u heeft hem ook kunnen horen bij Vrije geluiden, Podium Witteman en de Nachtzoen. En dit keer dus in de Cellebroederskapel!

Trailer 

Zaterdag 2 juni - Kerkenpad

logo heiligdomsvaartKerkenpad in het kader van de Heiligdomsvaart - 10.00 - 14.00 uur - Toegang vrij + kop koffie
Het pad voert langs de Basiliek van Sint Servatius, de Sint Jan, Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Kloosterkerk Onder de Bogen, Waalse kerk, Cellebroederskapel, Sint Matthiaskerk, H. Chysostomoskerk, Sint Martinuskerk, Koepelkerk.

Vanwege een huwelijkssluiting is de Cellebroederskapel slechts beperkt te bezichtigen. Van 10.00 uur tot 14.00 uur draait er onder het paviljoen op de speelplaats van de naastgelegen Aloysiusschool wel continue een presentatie over de geschiedenis van de kapel en haar bewoners. Vandaar heeft u mooi zicht op de oostgevel van de kapel. En voor de kerkenpadlopers wordt een gratis kop koffie geserveerd!

Dinsdag 29 mei - Wandeling langs hospices

logo heiligdomsvaartHospiceswandeling als onderdeel van het programma van de Heiligdomsvaart - 14.00- 15.30 uur - Gratis maar met verplichte inschrijving
Een wandeling langs de voormalige veelal verdwenen hospices voor pelgrims naar Maastricht sedert de middeleeuwen. De wandeling start bij het Sint Gilleshospitaal aan de Hoogbrugstraat en doet ook de Cellebroederskapel aan.
Voor meer info en inschrijving

Zaterdag 19 mei- Lunchpauze orgelconcert - Marie Minářová

Heiligdomsvaartconcert - 12.30 uur - Toegangsprijs vrije gavelogo heiligdomsvaart
Orgelstudenten van componist Hans Leenders bespelen het 18e eeuwse Binvignatorgel in onze kapel.

Maria Minerova klMarie Minářová (* 1993) is een orgelstudente uit Tsjechië. In 2015 studeerde ze af aan het conservatorium van Pardubice en sindsdien zet haar studie voort in een klas van professor Josef Popelka aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Praag. Ze nam ook deel aan vele Masterclasses (bijvoorbeeld met Michael Bouvard, Susan Landale, Martin Schmeding, Stefan Baier, enz.) en begeleidt de solisten en koren. In 2017 kreeg ze via het Erasmus-programma een prachtige kans om te studeren aan het Maastrichts Conservatorium bij Hans Leenders en Marcel Verheggen.

Zondag 13 mei - TOEAC

toeac klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
'Fairly tales' heet het programma van accordeonduo Pieternel Berkers en Renée Bekkers, bekend van het televisieprogramma De wereld draait door (DWDD) en Vrije Geluiden. Ze brengen Assepoester naar het bal van de Bergkoning en laten Kleinduimpje op naaldhakken met Roodkapje afrekenen.

Geluidsfragment

Zaterdag 12 mei - Lunchpauze orgelconcert - Christine Moraal

logo heiligdomsvaartHeiligdomsvaartconcert - 12.30 uur - Toegangsprijs vrije gave
Orgelstudenten van componist Hans Leenders bespelen het 18e eeuwse Binvignatorgel in onze kapel.

Christine Moraal klChristine Moraal studeerde piano en muziekwetenschap in de VS en behaalde aan de University of Michigan haar Ph.D. in muziekwetenschap. Later ontdekte zij haar passie voor het orgelspel. Zij begon met privélessen en behaalde vervolgens haar Bachelor aan het Conservatorium Maastricht bij Hans Leenders en Marcel Verheggen. Er volgde een Masters studie met verdere lessen bij o.a. Pieter van Dijk, Bernard Foccroulle, Willem Tanke en Ludger Lohmann.
Het samenspel met anderen speelde altijd een grote rol voor haar. Bij het Internationale Orgel-Gesangswettbewerb 2014 in Neuss werd aan haar en haar duo-partner de eerste prijs toegekend. Sinds 2000 is zij organiste bij de Protestantse Gemeente Vaals-Gulpen aan het historische Teschemacher orgel.

Vrijdag 11 mei - Lunchpauze orgelconcert - Poppeia Berden

logo heiligdomsvaartHeiligdomsvaartconcert - 12.30 uur - Toegangsprijs vrije gave
Orgelstudenten van componist Hans Leenders bespelen het 18e eeuwse Binvignatorgel in onze kapel.

Poppeia Berden
Poppeia Berden (25-02-1996) begon op haar 17e met orgel spelen. In 2015 startte zij haar bachelor kerkorgel aan het conservatorium te Maastricht. Ze krijgt les van Marcel Verheggen en Hans Leenders. Ook heeft zij privéles van Olivier Penin te Parijs. Poppeia krijgt daarnaast lessen gregoriaans bij Hans Heykers en loopt stage bij Verschueren om meer te leren over orgelbouw.
Naast haar studie is Poppeia vaste organist bij de kerk van Cadier en Keer sinds 2016. Ze heeft ook verschillende concerten gespeeld zowel solo als in begeleidende functie.

Zondag 6 mei - Remy Syrier (orgel) en Elin Eriksson (barokviool)

orgel en luchterHeiligdomsvaartconcert – 16.00 uur – Toegangsprijs € 10,-
Muziek voor kerk en eredienst in de tijd van de barok. Onze bijdrage aan de feestelijkheden rond de Heiligdomsvaart is een reeks orgelconcerten op ons historische Bignvignat-orgel. De reeks wordt geopend door organist Remy Syrier (gepromoveerd op de Maastrichtse orgelmakers Joseph en Adam Binvignat). Hij is de 'peetvader' van ons monumentale orgel en heeft zich er voor ingezet dat ons orgel de oorspronkelijke klankkleuren weer terug kreeg. logo heiligdomsvaartDat laat zich dus uitstekend combineren met de klanken van barokvioliste Elin Eriksson. Remy en Elin brengen een afwisselend programma van muziek uit de barok, passend bij het thema Heiligdomsvaart.

Zondag 22 april- Mónica Coronado & Manito

Monica  Manito persfoto-2Concert - aanvang 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
De temperamentvolle zangeres Mónica Coronado (Barcelona) heeft samen met gitarist Manito een gepassioneerd en afwisselend concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid Amerika met flamenco saus onder de titel 'Melodías del Corazón'. In deze voorstelling staat het 'duende' gevoel in de muziek centraal. Wat er op de planken komt is een en al vuur! Mónica Coronado is een echte podiumverschijning. Manito stimuleert zijn gipsy flamencospel haar het onderste uit de kan te halen. Bij de meeste stukken begeleidt Mónica zichzelf op gitaar. Manito speelt naast verschillende gitaren ook andere snaar instrumenten zoals de laúd (Spaanse luit). Monica vertelt ook met flair en humor veel over de nummers in het Nederlands. 

Geluidsfragment 

Zondag 8 april - Gabahin

GabahinZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Twee jaar geleden startten Erik Taelemans en Adil Benhsain met Gabahin een nieuw muzikaal experiment: Ze brachten twee instrumenten uit totaal verschillende culturen samen: de warme klanken van de marimba en de oud (Arabische luit) worden gecombineerd, inclusief een verfrissend vleugje zelfgecomponeerde muziek.
Op die manier creëren ze fusiemuziek met een nieuwe dimensie. De vermenging van Zuid-Amerikaanse, Arabische en West-Europese cultuur zorgt voor een verrassend resultaat.

Geluidsfragment

Zondag 18 maart - Meanderkwartet


Meander Kwartet  057aZondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10,-
De Kruiswoorden, de woorden die Jezus volgens de Bijbel sprak toen hij aan het kruis hing, hebben veel schrijvers en componisten geïnspireerd en vormen het thema van diverse klassieke muziekstukken. Een van deze componisten is Joseph Haydn en een van zijn beroemdste werken is "Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze". Haydn componeerde zijn 'Sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze' voor uitvoering in de mis op Goede Vrijdag. Zeven delen, één voor elk kruiswoord, plus een introductie en een slotdeel. Een indrukwekkend strijkkwartet in de aanloop naar Pasen. Het Meander Kwartet bestaande uit  Anke Foede (2e viool), Peter van Praagh (altviool), Saskia Bos (1e viool) en Agaath Kooistra (cello) heeft dit indringende werk  op een groot aantal plaatsen in Nederland met veel succes uitgevoerd.

De verschillende delen zullen ondersteund worden door gesproken teksten en bijpassende lichtbeelden.

Geluidsfragment

Zondag 25 februari - Tango Y Canciones

Tango y Canciones 2 klConcert - 16.00 uur - Toegangsprijs - € 10,-   UITVERKOCHT
Parlez moi d'amour.  Praat met mij over de liefde...Tango Y Canciones brengt met chansons en tango's een ode aan de liefde.
Tango Y Canciones bestaat uit Anne-Marie Pullens (zang), Jo Brunenberg (accordeon) en Koos Jansen (gitaar). Ze spelen al een aantal jaren samen en zijn afkomstig uit Loon op Zand en Weert. Na hun succesvolle vorige programma 'Cinéma d'Amour' zijn ze nog lang niet uitgepraat over de liefde. Voor het nieuwe programma hebben ze wederom muzikale juweeltjes gevonden uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika. Ze gaan op muzikale wijze met het publiek in gesprek over liefde.

Zondag 18 februari - Hovkapell


Hovkapell - Group photo 2Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10,-

Ensemble Hovkapell is vernoemd naar de muziekkapel aan het Zweedse hof. Onder de titel 'Gaude Felix, Bononia' presenteren Francesco Giusti (countertenor), Elianne Ardts (cello) en Liene Madern- Stradena (orgel) Bolognese muziek van de jaren 1600 en 1700. Een countertenor is een  zanger die door een speciale zangtechniek in staat is alt-, mezzo- of zelfs sopraanpartijen te vertolken. 

Geluidsfragment

Zondag 21 januari - Les Enfants du Paradis

Les Vieux AmantZondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10.00
Les Vieux Amants- Chansons Melancholiques
UITVERKOCHT!
Rokerige chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse clubs, waar men luisterend met sigaret en glas rode wijn, mijmerend over de condition humaine, meegevoerd werd in een web van amoureuze verwikkelingen. Liederen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijn doet. Dat zijn Franse chansons op zijn best die worden vertolkt door Lizet van Beek (zang) en Doré van Deijck (piano). In dit programma nemen ze u mee naar de wereld van Barbara, Brel, Piaf en andere grote chansonniers, waarin stad, nacht, liefde, passie en eenzaamheid op melancholische wijze wordt verklankt.

Geluidsfragment

Zondag 10 december - Matiz

matizZondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10,-
MATIZ speelt muziek die uit de hele wereld komt. Een zanger en een zangeres die worden begeleid door zes instrumentalisten met gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, een hoop fluiten, èn percussie. Het slagwerk is de nieuwste toevoeging aan de band. De percussionist was vorig jaar bij de viering van het vijfjarig bestaan van MATIZ als extraatje aangetrokken. Dat verliep zo inspirerend dat hij daarna is gevraagd als vaste waarde mee te komen spelen.

Bij een tango schieten de Zuid-Amerikaanse vonken onder de hakken. Bij een Japans lentelied vallen er bloesemblaadjes in je schoot. Een andere keer voert een melancholische fluit je naar een scheepsramp op een Iers meer in 1827. Maar in hun programma op 10 december zullen ook het melancholische Jiddische, en gepeperde Balkan repertoire voorbijkomen.
En dan de performance: Er wordt bezield gespeeld en liederen worden theatraal toegezongen. En waar nodig worden de stukken in een context geplaatst door een korte toelichting.
MATIZ is een MUST!

Geluidsfragment

Zondag 12 november - Sef Thissen en Egbert Derix

WandernZondagmiddagconcert - 16.00 uur - € 10.00
De liederencyclus 'Wandern' is grotendeels gebaseerd op teksten van journalist/schrijver Jan Derix (1936-2009), de vader van Egbert. Egbert Derix vertaalde de teksten in het Duits en zette ze op muziek. Het gaat om gedichten die Jan Derix schreef in de periode 1956-1958. Vaak geschreven tijdens nachtdiensten op de redactie van de krant waar hij werkte. Ook liedteksten van de singer-songwriters Ton Engels en Frans Pollux en een gedicht van de Italiaanse dichter Mario Argante vertaalde Derix en voorzag hij van muziek.
Sef Thissen (bariton) wordt begeleid door Egbert Derix op piano. De cyclus roept associaties op met lange gesprekken over het leven tijdens een frisse ochtendwandeling waarbij de welluidende stem van Sef prachtig tot zijn recht komt. 
Filmmaker Ruud Lenssen maakte een documentaire over de achtergronden van 'Wandern' die o.a. door L1 tv werd uitgezonden.

Geluidsfragment

Zondag 15 oktober – Anikó Koroknai

Aniko Koroknai 2Zondagmiddagconcert – 16.00 uur - € 10,-
Een concert op ons historische Binvignatorgel mag in onze reeks zondagmiddagconcerten absoluut niet ontbreken! De virtuoze organiste Anikó Koroknai komt helemaal uit Hongarije, maar heeft ook gestudeerd in Finland, Oostenrijk, de Verenigde Staten en het Conservatorium van Amsterdam. Anikó zal speciaal voor ons Binvignatorgel werken uitkiezen.

Geluidsfragment

Donderdag 5 oktober 2017 Pierre Hantaï

Hantai klConcert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - Toegangsprijs € 22,50

Meesterklavecinist Pierre Hantaï speelt zijn recital zoals hij dat het liefste doet: geïnspireerd door het moment maakt hij, ter plekke, een selectie uit de 555 ééndelige sonates van zijn favoriet Domenico Scarlatti. Geen twee recitals zijn dus gelijk.

Zijn vierde Scarlatti-cd, opgenomen in de Grote Vermaning, de Doopsgezinde kerk in Haarlem, kreeg in 2016 een Diapason d'or de l'année. Dat verbaast niemand: deze Scarlatti is geconcentreerd, lenig en glashelder, ook in de meest flitsende tempi.

I.s.m. Organisatie Oude Muziek

Zondag 24 september – Clarinet Choir Schinveld

Clarinet Choir SchinveldConcert - 16.00 uur - Toegang gratis
Onder de titel 'Muziek in het Stadsgroen' geeft Clarinet Choir Schinveld om 10.30 uur en 12.30 uur een concert in het Stadspark. 's Middags spelen ze hetzelfde programma in de Cellebroederskapel, maar dan verrijkt met beeldmateriaal tot stand gekomen in een samenwerking met Maurer United Architects.
Het ensemble bestaat uit een combinatie van twintig enthousiaste klarinettisten (professionele muzikanten en meer dan gemiddelde amateurs). Onder de bezielende leiding van Elly Ernst vertolken ze enkele delen uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg, Summertime van George Gershwin, With Tender Wind and you van de Japanse componist Itaru Sakai en balletmuziek uit Rosamunde van Franz Schubert.

Zondag 10 september - Open Monumentendag

engel met schild na restauratieOpen dag - 12.00 uur - 17.00 uur - vrije toegang
Hoewel het thema van Open Monumentendag 'Boeren, burgers en buitenlui' niet direct aansluit bij onze kapel, vinden we toch dat juist op deze dag de kapel vrij toegankelijk moet zijn voor publiek. Normaal zijn we alleen geopend op afspraak of bij activiteiten zoals concerten en zonder afspraak tijdens de wekelijkse rondleiding op de woensdagmiddag om 15.00 uur. 
Vandaag bent u van harte welkom, want dit mooie middeleeuwse monument is een lust voor het oog! De kapel  is een kleurig pareltje van laatgotiek met unieke ornamenten en als een van de weinige gotische kerken voorzien van de originele middeleeuwse plafondschilderingen. Neem vooral uw fototoestel mee!

Programmering Zondagmiddagconcerten

Zondagmiddagconcerten

De Stichting Cellebroederskapel programmeert sinds een paar jaar elke derde zondag van de maand een zondagmiddagconcert, waarmee we o.a. jonge musici een podium bieden. 

We zijn een vrijwilligersorganisatie en maken geen winst op de organisatie van deze concerten en kunnen daarin ook niet veel investeren. De regeling is aldus:

  • 70% van de recette met een minimum van € 200 is voor de optredende artiesten. We vergoeden geen reis- of vervoerskosten en  houden ons aan de artiestenregeling van belastingen via het invullen van een opting outovereenkomst.
  • De stichting zorgt voor de publiciteit via website, media en direct mail aan circa 300 adressen.
  • Er zijn maximaal 105 zitplaatsen. Het aantal aanwezigen bedraagt meestal tussen de 25 en 50 personen. De toegangsprijs is € 10,-
  • Er is een orgel en een goede digitale piano (Roland- HP507).
  • De akoestiek is meer dan voortreffelijk.
  • Het concert start om 16.00 uur.
  • Beoogde duur minimaal 50 en maximaal 70 minuten.

Mocht u interesse hebben om op te treden, dan zouden we graag het volgende ontvangen:
• korte omschrijving van ensemble en artiesten,
• beoogd programma,
• link naar geluidsfragmenten, website of recensies,
• geschikte data.

Op basis van het aanbod wordt jaarlijks een selectie gemaakt, waarbij diversiteit en kwaliteit van het programma voorop staan. Ook de leeftijd van optredende artiesten kan een doorslaggevende factor zijn. Het programma is tot en met augustus 2018 gevuld.

Neem voor nadere informatie contact op met onze secretaris Corry de Koster,

Zelf een concert organiseren in de kapel

Wilt u toch een concert geven in de Cellebroederskapel? Dat kan. U kunt de kapel huren. Onze tarieven zijn in principe vast. Alleen in overleg zijn andere vormen mogelijk zoals gratis gebruik van de kapel in ruil voor een gratis optreden tijdens een van onze zondagmiddagconcerten, mits voldaan wordt aan onze kwaliteitseisen.

Ook een optreden waarbij een vooraf afgesproken deel van de recette wordt afgedragen aan de kapel, is een mogelijkheid. Daarbij gelden de navolgende voorwaarden: Minimum toegangsprijs per bezoeker € 10,- (excl. artiesten en twee begeleiders), 60% van de recette voor de artiesten en 40% voor Stichting Cellebroederskapel, maximum tijdsduur incl. repetitie 3 uur. 

Neem voor deze mogelijkheid contact op met onze beheerder John Eijssen,  of 0622360604.

Programming Sunday afternoon concerts

Sunday afternoon concerts

The Foundation Cellebroederskapel is organising Sunday afternoon concerts every third sunday of the month.

We are a voluntary organization and can't invest much.
• The artists get 70% of the takings with a minimum of € 200. We don't pay for travellng of transport expenses. We use the opting out form prescribed bij the tax authorities;
• Usually there is an audience of 25 – 50 people. We have 105 seats maximum;
• The admission is € 10;
• There is an organ and a digital piano.(Roland-HP507);
• The acoustics in the chapel are excellent;
• The concert will start at 4 pm en lasts about one hour;
• We will take care of the promotion (website, direct mail, media).

If you are interested we would like to receive:
• a short biography
• programme in concept
• website or link of audio fragments or reviews
• dates that are convenient for you

We will make a selection yearly based on quality, diversity and age of the artists. The program is accomplished till august 2018.

For more information contact mrs Corry de koster,

Organising a concert in our chapel?

Would you still give a concert in the Cellebroedersapel? You can! You can rent the chapel. Our rates are basically fixed, but other shapes are possible, such as free use of the chapel in exchange for a free concert at one of our Sunday afternoon concerts.

Also a possibility is to give a concert with an agreed proportion of the receipts to be remitted to the chapel. Minimum contribution per visitor € 10, - (artists and two supervisors for free), 60% of the receipts for the artists and 40% for the Foundation Cellebroederskapel; maximum duration 3 hours including rehearsal. 

For more information please contact John Eijssen, . 0622360604