Zondag 23 april - Mangalam!

mangalam kleinZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
De klankkleuren van fluit en marimba vullen elkaar prima aan. Anne Davids en Thomas Plessers brengen een uitgebreid palet aan klanken met werken van Piazzolla, Farr, Lysight en Thomas. 

Zondag 14 mei - Gemengd koor Sint Antonius

Gemengd koord St. Antonius 1Concert - 15.00 uur - Toegangsprijs: vrije gave
Behalve liturgische gezangen en missen zingt dit kerkkoor uit Bemelen ook heel graag profane liederen. 1 x per 2 jaar wordt daarom een concert gegeven waarbij vooral deze liederen aan bod komen. Het koor brengt een gevarieerd programma met solisten/piano/orgel en saxofoon en hoopt op uw aanwezigheid.

Zondag 21 mei - Four Aces Guitar Quartet

FAQ-kleinZondagmiddagconcert - 16.00 uur – toegangsprijs € 10,-
Hipper dan het Four Aces Guitar Quartet wordt klassiek niet. Acht jaar na hun debuut zijn deze vier in maatpak opgetrokken jongens de Vlaamse klei ontgroeid. Hun cd Odyssee was een succes tot in China toe. Nu Bart, Inti, Menno en Stein Odyssee achter zich laten verkennen ze op hun nieuwste album For Aces een onontgonnen universum. For Aces is het resultaat van onze wereldwijde oproep aan componisten om nieuw, uitdagend repertoire te schrijven voor het Four Aces Guitar Quartet. Four Aces is bijzonder trots op het nieuwe werk van Nuccio D'Angelo, Clarice Assad en Harry Sacksioni. In onze kapel brengen ze werken ten gehore van Rachmaninoff, Sacksioni, Roux, Boccherini, Tsjaikovski, Selhorst, Möller en Assad.

Vrijdag 9 juni - City Centre Trail

mut 19Recreatieve loop - 18.00 uur - deelnameprijs:  € 25
Ooit gedacht om door ons gebouw te hardlopen? Dit is uw kans! Op 9 juni tijdens de Maastricht City Trail komen deelnemers op plaatsen en lopen door gebouwen waar ze normaal nooit hardlopen, zoals het Bonnefenatenmuseum en de Cellebroederskapel. Wij ontvangen de lopers op de klanken van ons historische Binvignatorgel, dat die avond bespeeld wordt door Roy Jaspers. Even een pauze en moment van bezinning in de kerkbanken is toegestaan!

Zondag 23 juli - Vincent Houdijk: VIBRAFONISSIMO

VincentHoudijk klZondagmiddagconcert – 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Vincent Houdijk is onlangs verkozen tot Nederlands meest veelbelovend jazz talent en mocht dit vieren middels een uitgebreide landelijke tour met zijn band VinnieVibes. Het is niet gebruikelijk om de vibrafoon als solo instrument te benaderen, maar de vele concerten die Vincent Houdijk de afgelopen jaren heeft gegeven, zorgen ervoor dat dit binnen zijn mogelijkheden ligt. Vanuit de basis geschoold als klassiek slagwerker, gevolgd door een specialisatie op jazzvibrafoon, levert dit voor hem een enorme veelzijdigheid aan stijlen, technieken en uiteraard speelervaringen op. Het programma dat hij samenstelt is een combinatie van eigen werk en composities waarbij de elementen klassiek, wereldmuziek en jazz centraal zullen staan. Deze solo tournee heeft een centraal uitgangspunt: concerteren in concertlocaties met een adembenemende akoestiek! 

Zondag 20 augustus - Plaisir d'amour

Plaisir d AmourZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Jos Koning speelt viool, viola d'amore en strijkpsalter en is de nestor van de Nederlandse folkviolisten. Anouk Platenkamp bespeelt de Keltische harp als een absolute virtuoos en is een generatie jonger. Alles wat het duo speelt leeft.

DIT HEEFT U AL GEMIST!

Onderstaande concerten en activiteiten uit het seizoen 2016/2017 hebben al plaatsgevonden:

Zondag 2 april - AD MOSAM

Wei Lian HuangConcert – 16.00 uur – Toegangsprijs € 18,-
Omringd door kaarslicht brengt AD MOSAM in kleine bezetting (2 solisten en 2 instrumentalisten) de lamentaties van François Couperin, een meesterlijk werk van concentratie en intimiteit in de donkere dagen voor Pasen. De tekst van Leçons de Ténèbres over de val van Jeruzalem zit vol symboliek. Na iedere strofe werd destijds een kaars gedoofd, symbool voor weer een apostel die op de vlucht sloeg om zijn eigen hachje te redden terwijl Christus de kruisdood wacht. Couperin componeerde zijn verfijnde klaagzangen in 1714 voor privégebruik in de abdij van Longchamp, maar ze behoren nu tot het geliefde repertoire van de Franse barok.

Julie Calbète en Wei-Lian Huang, sopraanJulie Calbete
Bart Jacobs, orgel
Bernard Woltèche, basse de violon en muzikale leiding

Kaartverkoop via http://www.admosam.nl/ 

Zondag 26 maart 2017 - Mandoline- en Gitaar-Ensemble The Strings

Strings ensemble16098583 klConcert – 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Ensemble, bestaande uit professionele mandoline- en gitaarspelers, aangevuld met op hoog niveau spelende amateurmusici o.l.v. Annemie Hermans. Uniek binnen de klassieke concertwereld met een repertoire van barok tot hedendaags, van folklore tot koorbegeleiding. Winnaar van vele nationale en internationale concoursen.

Zondag 19 maart - Canta Volare

Canta Volare - PR klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Jong prestigieus koor onder leiding van Jori Klomp met een breed, wisselend en uniek repertoire. Finalist van het Nederlands Koorfestival 2016.

 

Zaterdag 11 maart - Ensemble Odyssee

ensemble oyssee 3Concert – 20.00 uur – Toegangsprijs 10,-
Concerto for a small flute - Blokfluit acrobatiek op de Londense podia in Händels tijd.
In een virtuoos programma met muziek van Babell, Handel, Vivaldi en Sammartini, presenteert het Amsterdamse barokensemble Odyssee zijn nieuwe cd "William Babell: Concertos op. 3" op 19 november in de Waalse Kerk te Amsterdam. Het concert neemt de luisteraar mee op reis naar het London van het begin van de 18e eeuw. Naast werken van bekende meesters, zoals Handel en Vivaldi, klinkt de muziek van vandaag zelden gespeelde componisten, zoals William Babel. 

Zondag 19 februari - Nederlands Studenten Kamerkoor

NSKConcert - 16.00 uur - Toegangsprijs: in de voorverkoop €10 (studenten/scholieren) en €16 voor volwassenen. Aan de Kassa is de prijs €12 voor studenten/scholieren en €18 voor volwassenen.

Het Nederlands Studenten Kamerkoor zingt in februari en maart 2017 het programma 'Emotioneel Abstract'. 'Emotioneel Abstract' varieert van abstracte klankwolken tot ontroerende, grappige of beklemmende muziek. De muziek is verbonden met kunst: gedichten, beelden en schilders vormen de inspiratie voor de componisten. Het NSK zet noten van het papier om in hoorbare, zichtbare en voelbare muziek. De concerttournee 'Emotioneel Abstract' in februari en maart 2017 voert langs prachtige concertlocaties in negen studentensteden in heel Nederland. Kom luisteren!

Zondag 12 februari - Maastricht Urban Trail

mut 19Recreatieve loop - 9.30 uur - 12.00 uur 

Ooit gedacht om door ons gebouw te hardlopen? Dit is uw kans! Maastricht Urban Trail draait om de bijzondere loopervaring. Start en finish bij de Tapijnkazerne. Deelnemers komen op plaatsen en lopen door gebouwen waar ze normaal nooit hardlopen, zoals boekhandel Dominicanen, Centre Céramique, de wijnkelders van Thiessen en de Cellebroederskapel. Wij ontvangen de lopers op de klanken van ons historische Binvignatorgel, dat die ochtend bespeeld wordt door Roy Jaspers. Even een pauze en moment van bezinning in de kerkbanken is toegestaan!

Zondag 12 februari - Eurasia Quartet

Eurasia Quartet klZondagmiddagconcert – 16.00 uur – Toegangsprijs € 10,-
Nikita Akulov (eerste viool)
Dimitri Astashka (tweede viool)
Ekaterina Degtyareva (altviool)
Stanislav Degtyarev (cello)

Dit jonge strijkkwartet combineert een hoog niveau met hoge ambities en veel concertervaring. Elk van de leden heeft als solist en als lid van een ensemble prijzen gewonnen tijdens internationale concoursen. In 2015 was het Eurasia Quartet finalist bij de Storioniwedstrijd voor kamermuziekensembles. In 2016 gaven ze een schitterend concert in de Cellebroederskapel als try-out voor hun deelname aan de Henriëtte Hustinxprijs, die dat jaar bestemd was voor het beste kamermuziekensemble van het conservatorium. Ze wonnen met glans!

Zondag 22 januari - Chugai Duo

Chugai DuoZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs  € 10,-
Twee broers, de een violist van grote klasse, studerend aan het Maastrichts conservatorium, de ander een toppianist, die in Zwitserland studeert. Ze brengen werken van Beethoven, Pärt en Franck.

Zondag 15 januari - Het Scoltio Ensemble

ensemble scotioConcert - 16.00 uur - Toegangsprijs: € 10,-
Het Sciolto ensemble staat voor temperamentvolle, virtuoze, melodieuze, ritmische en tedere muziek. In steeds wisselende bezettingen speelt het ensemble werken uit de Franse Romantiek, humoristische werken van G. Schocker en temperamentvolle muziek van L. Bernstein en A. Piazolla. Tijdens dit zondagmiddag concert zal ook het Binvignatorgel bespeeld worden door de fameuze Vlaamse organist en pianist Paul Steegmans in o.a. het Magna res est amor van H. Andriessen en zijn eigen compositie voor fluit en orgel.

Zondag 18 december - Ensemble Rossignol

Ensemble Rossignol 2Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Alice Gort-Switynk (klassieke zang en blokfluiten) en Elly van Munster (luit en theorbe) brengen een religieus barokprogramma dat het leven van Jezus volgt. Hemelse zang en fluit in combinatie met de breekbare klanken van de luit. Prachtig in de kersttijd, zeker in onze sfeervolle met kaarsen verlichte kapel.

magisch-2013-a4l

Vrijdag 3 maart - Valentin Tournet

Valentin TournetConcert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - Toegangsprijs € 22,50
De piepjonge Franse gambist Valentin Tournet maakte – in zijn eentje – tijdens de Fabulous Fringe van het Festival Oude Muziek 2015 grote indruk: Een uur lang luisterde het publiek in de Grote Zaal gebiologeerd naar zijn spel. Alle reden dus om hem uit te nodigen voor een tournee. Tournet voert u met Tous les matins du monde langs het Franse gambarepertoire van rond 1700 met o.a. Marais en Sainte-Colombe. Het inspelen van de soundtrack van de gelijknamige film betekende voor Jordi Savall in 1991 zijn definitieve doorbraak. I.s.m. Organisatie Oude Muziek.

Zondag 11 december - MIKOE

MIKOE 1a klConcert - 15.00 uur - Toegangsprijs € 10.00
MIKOE staat voor Mike & Koen. Mike Duerigen (pantam) ook bekend onder de naam "caisaman", ontdekte in 2009 de mogelijkheid om ritme en melodie te verbinden op deze, nog relatief onbekende, instrumenten en ontwikkelde een eigen stijl om ze te bespelen. Koen Dekkers (viool) specialiseerde zich na zijn vioolstudie in wereldmuziek en muziektherapie. Laat u verrassen door het bijzondere en exotische samenspel van viool & pantam (handpan), een verfrissende mix van ontspannende, melancholische, maar ook opwindende en humorvolle composities, die de toeschouwer meenemen op een reis door de Tuin der Muziek – "La Fête du Jardin"

Zaterdag 10 december - Vocal Group Odeon

Odeon Scrooge 1Concert – 16.00 uur en 20.00 uur – Toegangsprijs: gratis
Scrooge yourself a Merry Odeon X-mas 2016
Stelt u zich eens voor; Sinterklaas is net vertrokken en u bent nog niet volledig in de kerstsfeer. Het is zaterdag 10 december 2016 en u verveelt zich, alleen of met het hele gezin. Wat is er dan leuker dan een kerstconcert in Dickenssfeer, met als titel Scrooge yourself a merry Odeon X-mas? Vocal Group Odeon brengt in een intieme sfeer (kerst)muziek met een knipoog naar Dickens. De entree is Scrooge-proof, want omdat de feestmaand december al duur genoeg is, wordt er geen entree geheven.

Vrijdag 9 december - Kerst in de Kunst

Kerst in de kunstLezing - 20.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Zelfs voor niet-gelovigen heeft de kerstboodschap 'vrede op aarde onder de mensen van goede wil' nog altijd een bijna magische betekenis. Ook voor kunstenaars heeft die boodschap dat al eeuwenlang. In de beeldende kunst was de geboorte van Christus een belangrijke bron van inspiratie. Centraal staat de vraag: hoe verbeeldden kunstenaars het kerstverhaal? Welke apocriefe verhalen schilderden ze om de zeggingskracht van hun voorstellingen te onderlijnen? Wat is de betekenis van al die geschilderde verhalen? Kunsthistoricus Jac van den Boogard neemt u mee in de droom van de Drie Koningen: iconografie en symboliek in de kunst rond het kerstfeest. De met kaarsen verlichte Cellebroederskapel verhoogt de kerstsfeer.

magisch-2013-a4l

Zaterdag 3 december - Jan Kobov & Jan Vermeulen

Jan KobovConcert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - Toegangsprijs € 22,50
Schubert- Winterreise. De in Berlijn geboren tenor Jan Kobow won in 1998 de eerste prijs op de Internationale Bach Wedstrijd in Leipzig. Sindsdien is hij een veelgevraagd oratoriumzanger en werkte met befaamde dirigenten als Philippe Herreweghe, John Eliot Gardiner, René Jacobs en Marcus Creed.Ook het liedrepertoire ligt hem nauw aan het hart. Zijn meest recente cd is een opname van Schuberts Winterreise. Voor de uitvoering van deze iconische liedcyclus krijgt hij in Maastricht het gezelschap van internationaal Schubertvertolker par excellence, fortepianist Jan Vermeulen.

Vrijdag 2 december - Ensemble Odyssee

ensemble OdysseeConcert – 20.00 uur – Toegangsprijs 10,-
Deze winter treedt Ensemble Odyssee op met het programma 'Natale Napoletano'. Werken van Napolitaanse componisten worden uitgevoerd, waaronder muziek van Alessandro Scarlatti en Gaetano Veneziano – die dit jaar 300 jaar geleden overleed. Voor de cd waarop dit hartverwarmende kerstprogramma te horen is, werd het ensemble eerder beloond met maar liefst vier Diapasons en vele lovende kritieken in internationale gezaghebbende media. De cd werd zelfs benoemd tot 'Christmas Choice', van BBC Music Magazine! Het programma 'Natale Napoletano geeft een beeld van de ochtendliturgie (metten) van een eerste Kerstdag rond 1690. Het gevarieerd bezette barokorkest (met verschillende strijkersbezettingen, fluiten en een continuogroep) ondersteunt de zangeres en de instrumentale solisten die het bekende kerstverhaal boeiend en kleurrijk weten te vertellen.

Vrijdag 25 november – Evgenia Markova en Vladimir Kirasirov

Evgenia en Vladimir klConcert – 19.30 uur – Toegangsprijs 10,-
Het duo Evgenia Markova (domra) en Vladimir Kirasorov (gitaar) is perfect op elkaar ingespeeld. Ze hebben een uitgebreid repertoire: van barok tot moderne klassieke muziek, van Slavische volksmuziek tot Tango Nuevo van Astor Piazzolla. De domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument, doet enigszins denken aan een luit of mandoline, heeft echter een geheel eigen, volle en sonore klank. Evgenia en Vladimir zullen werken vertolken van Ortiz, Rameau, Dowland, Fauré, Debussy e.a.

Maandag 21 november - Thomas Dunford

Thomas DunfordConcert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - Toegangsprijs € 22,50
Lachrimae - Dowland en Kapsberger.
'A teenage rockstar of the lute' werd hij genoemd. De Frans-Amerikaanse luitist Thomas Dunford is een natuurtalent. Hij speelde ondertussen met alle groten, van William Christie tot en met Philippe Herreweghe. In dit concert zoekt hij naar het contrast tussen de melancholie van Engelands beroemdste luitcomponist John Dowland, en de experimentele toccata's van de Romeinse luit- en theorbe-grootheid Giovanni Girolamo Kapsberger.

I.s.m. Organisatie Oude Muziek.

Zaterdag 19 november - Chapelle Culinaire

panorama kleinAvondvullend culinair en cultureel programma - Ontvangst 18.00 uur, aanvang 18.30 uur, einde 23.00 uur
Toegangsprijs € 75,- (incl. menu, wijnarrangement, programma en parkeren).
Afname van een of meerdere tafels of uitkoop is mogelijk.

Thema van de avond : "Over toevallige ontmoetingen tussen poëzie en kleinkunst. Teksten en liederen die niet echt voorbijgaan." Kippers en BlockenErik Blocken (zang en gitaar) en Godfried Kippers (voordracht en verhalen) serveren tussen de heerlijke gerechten door gemarineerde poëzie op een bedje van zoetsappige kleine kunstige liedjes in een door kaarsen verlichte ambiance van onze prachtige kapel. Er wordt een culinair 4 gangen-diner inclusief bijpassende wijnen geserveerd door Walter Pirson Catering.

LET OP: GEANNULEERD!

Zondag 13 november - De Finibus Terrae

Luca Alfonso Rizzello klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Violist Luca Alfonso Rizzello en organist Claudio Ribeiro spelen uitsluitend op historische barokinstrumenten. Ons monumentale Binvignatorgel komt perfect tot zijn recht in een programma van 17e eeuwse muziek. Het programma is samengesteld als een muzikale reis door de belangrijkste gebieden waar zich de Europese muziekcultuur heeft ontwikkeld, met als gids viool en basso continuo en orgelsolostukken uit de 17e eeuw. De tijd en de stijl, die in het Italiaans wordt aangeduid als het Seicento. 

Vrijdag 4 november - Jerome Minis, Jaques Ogg, Ensemble Silbermann

Jerome MinisConcert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - Toegangsprijs € 18,-
Feestelijke concerten en ouvertures voor fluit, klavecimbel en strijkers. Het eerste deel van het concert is gewijd aan composities van de twee grootste Duitse componisten in de 18e eeuw, Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann. Zij waren met elkaar bevriend en hadden groot respect voor elkaars werk. Het tweede deel staat in het teken van drie Italianen, Corelli, Vivaldi en Sammartini die in Europa een belangrijke invloed hebben uitgeoefend op de manier van componeren.

Zondag 16 oktober - Het Kralinger Duo

Kralingerduo klein 2Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs 10,-
Al tijdens hun studie aan het Rotterdams Conservatorium speelden zij samen; hun wegen scheidden een aantal jaar vanwege studie in het buitenland, maar sinds 2012 spelen ze weer samen onder de naam 'Het Kralinger Duo'. Patricia Kusuma (piano) en Anne Groenewege (saxofoon) brengen klassieke muziek en wereldmuziek op een enthousiaste manier samen van Moessorgski tot Piazzolla.

Zaterdag 24 september - Lautenwerk

Lautenwerk Quirici  Favilla klZaterdagmiddagconcert - 17.00 uur - Toegangsprijs € 10,- incl. drankje na afloop
Lautenwerk is een muzikaal project met als doel de kamermuziek te benaderen vanuit een historisch instrument: de luit. In hun programma 'Bach's Circle' presenteren Isabel Favilla (blokfluit) en Guilio Quirici (theorbe) melodieuze werken van Bach en tijdgenoten.

Tevens presentatie van het programma van zondagmiddagconcerten voor het seizoen 2016-2017.

Zaterdag 17 september - Pieter-Jan Belder

Pieter-Jan BelderMusica Sacra - Clavecimbelconcert- 18.00 uur - Toegangsprijs € 12,-
Parthenia or the Maydenhead was in 1612 de eerste gedrukte Engelse bundel met klaviermuziek, bijeengebracht voor het maagdelijke virginaalHet bevat eenentwintig stukken van drie componisten: William Byrd, John Bull en Orlando Gibbons. Het boek is als geheel een epithalamium, een lofzang zinspelend op het bruidsbed, speciaal bij gelegenheid van het huwelijk van Elizabeth, kleindochter van Mary Stuart.

Zondag 11 september - Open Monumentendag

10Lezingen - 12.00 uur en 14.00 uur - Toegang gratis
Het landelijk thema van Open Monumentendag is dit jaar Iconen en Symbolen'. Corry de Koster vertelt over de Cellebroeders en hun kapel en wijst u op de symbolen die in de kapel te zien zijn. Jac van den Boogard neemt u mee in de Mariasymboliek. Beide lezingen worden voorzien van lichtbeelden en afgewisseld met orgelspel van Kasper Schonewille.

foto kaspar

Orgelconcert - 16.00 uur - Toegang gratis
Kasper Schonewille is een zeer getalenteerde jonge pianist/organist, die al vele prijzen heeft gewonnen. In de middeleeuwse Cellebroederskapel trekt hij ter gelegenheid van 25 jaar Samenwerkende Orgelvrienden Limburg alle registers open van het historische Binvignatorgel. omd-logo-met-bglDit orgel (in 1794 gebouwd door de Maastrichtse orgelbouwer Binvignat) is in 2009 gerestaureerd, waarbij de oorspronkelijke klankkleur werd hersteld. Kasper speelt werken van Young, Pachelbell, Schuman en Dubois en eigen bewerkingen voor orgel van Schubert.

 

Zaterdag 10 september - Open Monumentendag

Gewelf Cellebroederskapel  foto Laurens EggenOpen dag - 10.00 uur tot 14.00 uur - Toegang gratis
Openstelling van de vijfhonderd jaar oude Cellebroederskapel met doorlopende powerpointpresentatie over de kapel, haar geschiedenis en de Cellebroeders.

omd-logo-met-bglDeze schitterende kapel (vroeger onderdeel van een veel groter klooster) heeft als enig gotisch monument in Maastricht nog de complete en originele beschilderingen van het gewelf. Ook de persbrokaten sterretjes op de ribben zijn uniek in Nederland. 

Programmering Zondagmiddagconcerten

Zondagmiddagconcerten

De Stichting Cellebroederskapel programmeert sinds een paar jaar elke derde zondag van de maand een zondagmiddagconcert, waarmee we o.a. jonge musici een podium bieden. 

We zijn een vrijwilligersorganisatie en maken geen winst op de organisatie van deze concerten en kunnen daarin ook niet veel investeren. De regeling is aldus:

  • 70% van de recette met een minimum van € 200 is voor de optredende artiesten. We vergoeden geen reis- of vervoerskosten en  houden ons aan de artiestenregeling van belastingen via het invullen van een opting outovereenkomst.
  • De stichting zorgt voor de publiciteit via website, media en direct mail aan circa 300 adressen.
  • Er zijn maximaal 105 zitplaatsen. Het aantal aanwezigen bedraagt meestal tussen de 25 en 50 personen. De toegangsprijs is € 10,-
  • Er is een orgel en een goede digitale piano (Roland- HP507).
  • De akoestiek is meer dan voortreffelijk.
  • Het concert start om 16.00 uur.
  • Beoogde duur minimaal 50 en maximaal 70 minuten.

Mocht u interesse hebben om op te treden, dan zouden we graag het volgende ontvangen:
• korte omschrijving van ensemble en artiesten,
• beoogd programma,
• link naar geluidsfragmenten, website of recensies,
• geschikte data.

Op basis van het aanbod wordt jaarlijks een selectie gemaakt, waarbij diversiteit en kwaliteit van het programma voorop staan. Ook de leeftijd van optredende artiesten kan een doorslaggevende factor zijn. Het programma is tot en met augustus 2017 gevuld.

Neem voor nadere informatie contact op met onze secretaris Corry de Koster,

Zelf een concert organiseren in de kapel

Wilt u toch een concert geven in de Cellebroederskapel? Dat kan. U kunt de kapel huren. Onze tarieven zijn in principe vast. Alleen in overleg zijn andere vormen mogelijk zoals gratis gebruik van de kapel in ruil voor een gratis optreden tijdens een van onze zondagmiddagconcerten, mits voldaan wordt aan onze kwaliteitseisen.

Ook een optreden waarbij een vooraf afgesproken deel van de recette wordt afgedragen aan de kapel, is een mogelijkheid. Daarbij gelden de navolgende voorwaarden: Minimum toegangsprijs per bezoeker € 10,- (excl. artiesten en twee begeleiders), 60% van de recette voor de artiesten en 40% voor Stichting Cellebroederskapel, maximum tijdsduur incl. repetitie 3 uur. 

Neem voor deze mogelijkheid contact op met onze beheerder John Eijssen,  of 0622360604.

Programming Sunday afternoon concerts

Sunday afternoon concerts

The Foundation Cellebroederskapel is organising Sunday afternoon concerts every third sunday of the month.

We are a voluntary organization and can't invest much.
• The artists get 70% of the takings with a minimum of € 200. We don't pay for travellng of transport expenses. We use the opting out form prescribed bij the tax authorities;
• Usually there is an audience of 25 – 50 people. We have 105 seats maximum;
• The admission is € 10;
• There is an organ and a digital piano.(Roland-HP507);
• The acoustics in the chapel are excellent;
• The concert will start at 4 pm en lasts about one hour;
• We will take care of the promotion (website, direct mail, media).

If you are interested we would like to receive:
• a short biography
• programme in concept
• website or link of audio fragments or reviews
• dates that are convenient for you

We will make a selection yearly based on quality, diversity and age of the artists. The program is accomplished till august 2017.

For more information contact mrs Corry de koster,

Organising a concert in our chapel?

Would you still give a concert in the Cellebroedersapel? You can! You can rent the chapel. Our rates are basically fixed, but other shapes are possible, such as free use of the chapel in exchange for a free concert at one of our Sunday afternoon concerts.

Also a possibility is to give a concert with an agreed proportion of the receipts to be remitted to the chapel. Minimum contribution per visitor € 10, - (artists and two supervisors for free), 60% of the receipts for the artists and 40% for the Foundation Cellebroederskapel; maximum duration 3 hours including rehearsal. 

For more information please contact John Eijssen, . 0622360604