Programma 2019

Voor de mogelijkheden om zelf een concert of een activiteit in onze kapel te organiseren, zie onder verhuur.

Zondag 16 juni - Femmes Vocales - Days of Beauty

femmes vocales Days of Beauty v2Concert – 15.30 uur – Vrije gave
Met het concert "Days of Beauty" bezingt Femmes Vocales de schoonheid van alledag. Uitgevoerd worden werken voor vrouwenkoor van hedendaagse componisten met thema's als de liefde, de natuur, de muziek en het universum. Christianne Steegmans begeleidt het koor op piano.

Aansluitend aan het concert is gelegenheid om, onder het genot van een drankje, gezamenlijk nog wat na te praten.

Meer informatie: www.femmes-vocales.nl

Dinsdag 25 juni - Boekpresentatie Paul van Grinsven

BrightBoekpresentatie- 20.00 uur zaal open, 20.30 uur aanvang - Toegang gratis
Paul van Grinsven presenteert zijn nieuwe roman 'Bright'.
Schrijven zat altijd al in zijn bloed. Sinterklaas was de aanstichter daarvan. In zijn familie leidde dit feest tot een explosie van creativiteit. Tijdens zijn middelbare schooltijd schreef hij voor het blad van zijn voetbalclub. In die verslagen beschreef hij meer de randverschijnselen dan de voetbalbewegingen op het veld. Wat dat betreft is de cirkel nu rond. Na zijn vijftigste is hij weer gaan voetballen en is zijn hobby opnieuw 'schrijven' geworden. De roman Naamse steen (2013) was daar het eerste resultaat van. In juni 2017 verscheen bij uitgeverij Gianni te Maastricht de verhalenbundel 40 jaor 'ne landverraojer. Dat boekje handelt over een Maastrichtenaar die naar 'Holland' is getrokken en waar hij daar tegen aanloopt. Tevens kijkt de auteur met een warme doch kritische blik terug op zijn geboortestad.

Bright vertelt het verhaal van een onopvallende Ghanees, een hardloper, die verstrikt raakt in de Nederlandse samenleving.

Musica Sacra - Stephen Shropshire -THE WANT IS THE WICK

Musica Sacra The Want is the WickDans
Donderdag 19 september, 22.00 uur (tryout)
Vrijdag 20 september, 17.00 uur (première) en 22.00 uur
Zaterdag 21 september, 15.00 uur en 20.00 uur
Zaterdag 22 september, 13.30
Toegangsprijs € 14,-
Door de geschiedenis heen heeft dans allerlei religieuze rituelen en culturele riten begeleid. Het is gebruikt als een instrument van gebed om zowel goddelijke aanbidding als menselijke festiviteit tot uitdrukking te brengen.

Musica sacra logo 2019In The Want is the Wick onderzoekt Shropshire dit fenomeen vanuit zijn eigen bewegingstaal. De dans en het materiële lichaam als een kanaal voor het immateriële. Op geluiden van gebeden en erediensten verzameld van over de hele wereld laat Shropshire zowel het bekende als het onbekende perfect met elkaar in lijn vallen.

'Op geluiden van gebeden en erediensten verzameld over de hele wereld'

Tickets

Zondag 6 oktober 2019 – Trio Vivente en dichter/schrijver Jacques Smeets

Trio Vivente klBeeld-poëzie-muziek - 14:30 uur - Toegangsprijs € 10,-
In de voorstelling "EEN TRIO KOMT TOT LEVEN" combineren Trio Vivente en dichter/schrijver Jacques Smeets beelden (schilderijen/foto's) met poëzie en muziek. Ze nemen de luisteraar mee op een doorlopende tocht, waarbij men van de ene in de andere emotie terecht komt.
Jacques SmeetsBij 11 drieluiken zal Jacques Smeets bij elk beeld iets vertellen over de betekenis en de maker ervan. Hij varieert in zijn uitleg van lieflijkheid en natuurlijk realisme naar filosofisch gemijmer en zelfs naar oorlog, vergankelijkheid en erotiek.
De muzikale klanken van Trio Vivente zijn licht klassiek van aard. U kunt luisteren naar muziek van o.a. Bach, Telemann, Fauré, Beethoven, Granados, Handel en Berlioz. Trio Vivente bestaat uit Ernie Gerats (dwarsfluit) Nettie Smeets (dwarsfluit) en Jo Smeets (gitaar).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via

Zondag 17 november – Strijktrio Twee Violen en een Bas

2vb2.BOKschilderijtje"De Streken van Rembrandt"
Trio Twee Violen en een Bas – kortweg 2VB - is gespecialiseerd in de muziek uit het uitgaansleven van Amsterdam in de Gouden Eeuw. Nu Rembrandt 350 jaar geleden is overleden zet 2VB de wereld van de grote schilder muzikaal in het zonnetje. Tussen de (vaak vrij volkse) liederen en muziek door vertellen de drie over Rembrandts leven, over zijn streken (want die had hij!) en over zijn wereld. De muzikanten stellen zich voor als speellieden uit de beruchte Amsterdamse speelhuizen, zoals die letterlijk bij Rermbrandt om de hoek te vinden waren.

Op www.destrekenvanrembrandt.nl vertelt 2VB meer over dit programma.

Twee Violen en een Bas bestaat al sinds 1978. Momenteel wordt het trio gevormd door Niki Jansen, viool, Jos Koning, vijfsnarige altviool en viola d'amore, en Willem Raadsveld, contrabas. Voor meer informatie over het ensemble: www.tweevioleneneenbas.nl.

Reserveren

English version see 'Lees meer'

PROGRAMMA 2020

Voor de mogelijkheden om zelf een concert of een activiteit in onze kapel te organiseren, zie onder verhuur.

Zaterdag 7 maart - Laurent Stewart

Laurent Stewart c DR-d92dd545Concert Theater aan het Vrijthof - 20.30 uur - € 25
'Temperamentvol, alomvattend, bezield, geniaal'. Zo omschreef de barokexpert Philippe Beaussant het oeuvre van Louis Couperin, een van Frankrijks grootste klaviercomponisten. Laurent Stewart een klavierheld van vandaag, beaamt dat volmondig. In de vijf suites op dit recitalprogramma volgt hij de sporen van zijn illustere landgenoot en is hij steeds opnieuw verwonderd door de veelheid aan invloeden en inspiraties, en de briljante synthese die vele malen groter is dan de som van de delen.

Dit concert maakt deel uit van de serie Oude Muziek.

Tickets

Programmering concerten

De Stichting Cellebroederskapel biedt graag (jonge) musici een podium en streeft ook naar dat geconcerteerd wordt op het monumentale Binvignatorgel. We zijn een vrijwilligersorganisatie en maken geen winst op de organisatie van concerten. 

Wilt u een concert geven in de Cellebroederskapel? Dat kan! U kunt de kapel huren. Onze tarieven zijn in principe vast. 

Maar ook een optreden zonder huur, waarbij een vooraf afgesproken deel van de recette wordt afgedragen aan de kapel, is een mogelijkheid. Daarbij gelden de navolgende voorwaarden: Minimum toegangsprijs per bezoeker € 10,- (excl. artiesten en twee begeleiders), 60% van de recette voor de artiesten en 40% voor Stichting Cellebroederskapel, maximum tijdsduur incl. repetitie 3 uur. 
Mocht u in deze optie interesse hebben om op te treden, dan zouden we graag voor publiciteit op onze website het volgende ontvangen:
• korte omschrijving van ensemble en artiesten,
• beoogd programma,
• link naar geluidsfragmenten, website of recensies,

Neem voor deze mogelijkheid en beschikbare data contact op met onze beheerder John Eijssen, of 0622360604.

Programming concerts

The Foundation Cellebroederskapel would like to give (young) musicians an opportunity to perform. Also using our monumental Binvigat-organ is one of our goals. We are a voluntary organization and make no profit on organising concerts.

Would you like to give a concert in the Cellebroederskapel? You can! You can rent the chapel. Our rates are basically fixed.

Also a possibility is to give a concert with an agreed proportion of the receipts to be remitted to the chapel. Minimum contribution per visitor € 10, - (artists and two supervisors for free), 60% of the receipts for the artists and 40% for the Foundation Cellebroederskapel; maximum duration 3 hours including rehearsal. 

If you are interested we would like to receive for publicity on our website:
• a short biography
• programme in concept
• website or link of audio fragments or reviews

For more information and available dates please contact John Eijssen, . 0622360604