Zondag 22 januari - Chugai Duo

Chugai DuoZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs  € 10,-
Twee broers, de een violist van grote klasse, studerend aan het Maastrichts conservatorium, de ander een toppianist, die in Zwitserland studeert. Ze brengen werken van Beethoven, Pärt en Franck.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06 29 03 65 26 of

PROGRAMMA

Chugai Duo 2Ludwig van Beethoven
Romance in F majeur, Op.50
Arvo Pärt
"Fratres"
Cesar Franck
Sonate voor viool en piano in A majeur
I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Ben moderato: Recitative-Fantasia
IV. Allegretto poco mosso

Andrii ChugaiViolist Andrii Chugai is geboren in Kiev in de Oekraïne, waar hij afstudeerde aan de Nationale Muziek Academie. Sinds 2013 vervolgde hij zijn opleiding aan het Maastrichtse conservatorium als leerling van Boris Belkin. Naast grote optredens in de Oekraïne als solist en lid van het nationaal kamermuziekorkest Kiev Solists, trad hij als lid van een ensemble of solist opgetreden in Zwitserland, Italië, België, Duitsland en Rusland. Hij is winnaar van diverse internationale competities in Tsjechië, Oekraine en Italië.
Zuyd CM FCAndrii speelt sinds september 2014 op een door een onbekende meester in 1850 gemaakte viool, die hem ter beschikking is gesteld door het Nederlandse Nationaal Muziekinstrumentenfonds. 

Oleksandr ChugaiOleksandr Chugai stamt uit een muzikale familie in Kiev (Oekraïne). Op zijn zesde startte hij met pianolessen en hij maakte zijn concertdebuut op tienjarige leeftijd met het nationale radio- en televiesieorkest van Oekraïne.
In 2005 vervolgde hij zijn studie aan de Tchaikovsky Muziekacademie in Kiev. Na een succesvol tournee door Zwitserland vroeg de bekende Russiche pianist Konstantin Scherbakov hem zijn studie te vervolgen aan het conservatorium in Zürich, waarvoor bij een beurs kreeg. Oleksandr is een laureaat van vele internationale toonaangevende competities (Polen, Zwitserland, Frankrijk Oekraïne en Tsjechoslowakije) en won onder andere de eerste prijs van de Arthur Rubinstein International Piano Competitie in Polen. Hij soleert dikwijls als concertpianist of bij kamermuziekensembles en heeft opgetreden in Zwitserland, Italië, USA, Rusland, Israël, Oekraïne, Slowakije, Portugal en Oostenrijk.

http://www.chugaiduo.com/