Zondag 19 maart - Canta Volare

Canta Volare - PR klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Jong prestigieus koor onder leiding van Jori Klomp met een breed, wisselend en uniek repertoire. Finalist van het Nederlands Koorfestival 2016.

 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06 29 03 65 26 of

PROGRAMMA

Canta-Volare-0315-11 klAlleluia, Laus et Gloria - Tarik O'Regan
Mae-e - Kentaro Sato
Ave Dulcissima Maria - Jackson Berkey
Ave Verum Corpus - Francis Poulenc
The Lamb - John Tavener
Radiant Stars, above the mountains glowing - Cesar Cui
Saulit Velu Vakarai - Lets volkslied
Salve Regina - Miklos Kocsar
Il est bel et bon - Pierre Passereau
Bring me little water, Silvy - Huddle Ledbetter
Mamma, 'k wil een man he - Folksong
Nada te turbe - Joan Szymko

MUSICI

Canta Volare is een jong damesensemble dat bestaat uit veertien leden. Het koor onderscheidt zich van anderen door een breed, wisselend en uniek repertoire waarin de hedendaagse klassieke muziek een belangrijke plaats inneemt. De zangeressen kiezen voor een muzikale carrière bij Canta Volare omdat ze een passie hebben voor koorzang en zichzelf steeds willen uitdagen en opnieuw bewijzen. Er wordt constant gewerkt aan klankvorming waarbij het perfectioneren van de eigen, lichte en homogene klank het streven is.

Canta Volare is een prestigieus koor dat regelmatig wil deelnemen aan concoursen om zich muzikaal steeds opnieuw uit te dagen en zich steeds verder te ontwikkelen. De zangeressen verzorgen concerten op hoog niveau in de Euregio en willen het publiek op muzikaal en emotioneel vlak ontroeren. Daarnaast verbreden zij hun muzikale horizon door samenwerkingen aan te gaan met andere muzikale disciplines. Zo hebben zij al opgetreden met harmonieën, saxofoonensembles, drumbands en andere koren.
Het koor Canta Volare vergeet ook zijn maatschappelijke functie niet en neemt bijvoorbeeld jaarlijks deel aan een benefietconcerten onder meer in het kader van Alpe D'HuZes en Samenloop voor Hoop.

In mei 2015 behaalde het ensemble haar eerste succes tijdens een Internationaal Koorfestival en mocht de publieksprijs en de prijs voor beste uitvoering van het verplichte werk voor dameskoren in ontvangst nemen. Daarnaast kreeg dirigent Jori Klomp tijdens dit festival de prijs voor meest veelbelovende dirigent uitgereikt. In oktober van dit jaar plaatste het koor zich direct voor de finale van het Nederlands Koorfestival in 2016.
Canta Volare zwartwit