Zondag 23 april - Mangalam!

mangalam kleinZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
De klankkleuren van fluit en marimba vullen elkaar prima aan. Anne Davids en Thomas Plessers brengen een uitgebreid palet aan klanken met werken van Piazzolla, Farr, Lysight en Thomas. 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06 22360604 of john.eijssen@cellebroederskapel.nl

PROGRAMMA

FARR, Gareth - Kembang Suling- three musical snapshots from Asia (1995)
1. Bali
2. Japan
3. India

LYSIGHT, Michel - Labyrinthes for bassflute (1997)

THOMAS , Augusta Read - Silhouettes for solo marimba (2004)

PIAZZOLLA, Astor – Histoire du Tango (1986)
1. Bordel 1900
2. Café
3. Nightclub
4. Concert d'aujourd'hui

MUSICI

Mangalam! is het resultaat van de beste samenwerking tussen jonge musici aan het conservatorium van Brussel met een gezamenlijke interesse in hedendaagse  'nieuwe muziek'. Ze verdiepten hun kennis onder begeleiding van de ensembles Ictus en Spectra in het kader van een Master na Master in de hedendaagse muziek aan het conservatorium van Gent; het was een periode val van de beste ervaringen, die door de jury werd bekroond met de hoogste onderscheiding.

De klankkleuren van fluit en marimba, die elkaar perfect aanvullen, leiden tot een rijk en gevarieerd programma. Er worden stukken gespeeld van componisten uit alle windstreken, van de tango van Astor Piazzolla tot denJapanse muziek van Toru Takemitsu. Van het repetitieve minimalisme tot de meer abstracte landschappen van nieuwe componisten; een uitgebreid palet van sonore klanken.

Anne Davids 1Anne Davids begon haar muzikale carrière aan de muziekacademie van de Duitse Gemeenschap, waarna ze verder studeerde aan het koninklijk conservatorium van Brussel en daar haar masterdiploma behaalde. Als professionele fluitiste heeft ze een grote voorkeur voor kamermuziek en hedendaagse muziek. Ze specialiseerde zich aan de universiteit Gent bij het Ictus en Spectra ensemble. Daarnaast is ze lid van het Ensemble 88 (Maastricht) en Ensemble Sturm & Klang (Brussel). Als lerares fluit is Anne verbonden aan de muziekacademie van Eupen en aan de UGDA Luxemburg.

Thomas Plessers volgde zijn opleiding aan het koninklijk conservatorium van Brussel . Hij volgde masterclasses bij wereldberoemde musici zoals de befaamde marimbistes Keiko Abe en Katarzyna Mycka, set-up specialist Steven Schick en orkestspecialisten Björn Leuken en Jan Pustjens.
In 2007 werd Thomas toegelaten tot het Blindman collectief als lid van het percussiekwartet. In 2009 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium van Brussel met lof samen met het percussietrio 'Triatu'. In 2009 mocht Thomas de prijs van de Artistieke Stichting "Mathilde E. Horlait-Dapsens" in ontvangst nemen. Momenteel combineert Thomas verschillende producties in orkesten en ensembles.

Thomas Plessers 2 kl