Zondag 13 mei - TOEAC

toeac klZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
'Fairly tales' heet het programma van accordeonduo Pieternel Berkers en Renée Bekkers, bekend van het televisieprogramma De wereld draait door (DWDD) en Vrije Geluiden. Ze brengen Assepoester naar het bal van de Bergkoning en laten Kleinduimpje op naaldhakken met Roodkapje afrekenen.

Geluidsfragment

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06-29036526 of

 

 


TOEAC 4PROGRAMMA

Fairly Tales
Duizend-en-één dromen
Er was eens...
Een vegetarische wolf,
die Assepoester naar het bal van de Bergkoning brengt,
waar Roodkapje de Wolf een dodelijke peer aanbiedt.
Kan Klein Duimpje iedereen op de valreep redden,
door op naaldhakken met Roodkapje af te rekenen....?
En ze leefden nog lang en gelukkig...?

Met befaamde muzikale sprookjes van E. Grieg, P. Tchaikovski, M. Ravel en A. Wammes.

MUSICI

Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium (Tilburg) bij Ronald van Overburggen en aan 'The Royal Danish Academy of Music' in Kopenhagen bij de Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij een Masterdegree behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de 'solistenopleiding' af.

TOEAC behaalde prijzen op o.a. het Novam-accordeonconcours, het Prinses Christina Concours, Grand Prix International (Frankrijk), Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië), een finaleprijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een finaleplaats bij Dutch Classical Talent en de Legatkonkurrence (Denemarken).

TOEAC geeft concerten in binnen- en buitenland waaronder Indonesië, Zuid-Afrika, Canada, China, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Turkije, België en Nederland. Pieternel en Renée speelden op festivals als het Cheltenham Festival, Festival de Saintes, Festival van Vlaanderen, Rheingau Festival, Festival Aardklop, Kultur im Kreis, Mosel Musikfestival, Gergiev Festival etc. Het duo stelt zelf haar programma's samen en produceert meerdere voorstellingen zoals 'TOEAC Pictures...' (2013), 'Petrushka' (2014), 'Pas de Deux' (2015), Fairly Tales (2016), Tuin der Lusten (i.s.m. ISH) en Melle (i.s.m. Lies Pauwels en Josse de Pauw).

TOEAC 2Pieternel en Renée waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma's waaronder 'De Wereld Draait Door' en 'Vrije Geluiden'. Zij werkten samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers waaronder Kader Abdollah, Regina van Berkel, Barbara van Loon duo Strijbos van Rijswijk etc.

TOEAC speelde samen met o.a. orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding, het Asko|Schönberg ensemble, het Malando Orkest, het Metropole Orkest en het Rotterdams Kamerorkest. Er zijn composities geschreven voor het duo door o.a. G. Beljon, C. Meijering, N. Huijbregts, B. de Murashkin, B. Richter, N. Ioakiem, B.
B. Skjelbred, E. Caine en N. Whiteman. C. Farmakis en N. Ioakeim schreven een dobbelconcerto voor TOEAC.

De eerste cd 'Nordic Music' met werken van Scandinavische componisten verscheen in 2012. De cd 'TOEAC Pictures...' kwam uit in 2013. In oktober 2016 verschijnt de nieuwe CD met o.a. Strawinsky's Petrushka.

www.toeac.nl