Zondag 20 augustus - Plaisir d'amour

Plaisir d AmourZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Jos Koning speelt viool, viola d'amore en strijkpsalter en is de nestor van de Nederlandse folkviolisten. Anouk Platenkamp bespeelt de Keltische harp als een absolute virtuoos en is een generatie jonger. Alles wat het duo speelt leeft.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: 06 29 03 65 26 of

Plaisir d'amour: sprookjesachtige muziek, gespeeld door het duo Anouk Platenkamp (Keltische harp) en Jos Koning (viool, viola d'amore). De unieke samenwerking tussen twee zeer ervaren musici levert prachtige sfeermuziek op. Het beeld van de Ierse heidevelden, de mistige Schotse Highlands, de rotsen van Bretagne en de eindeloze Zweedse bossen wordt afgewisseld door opzwepende ritmes of innige romantiek. Maar Plaisir d'amour schuwt het experiment niet; daardoor blijft de muziek steeds weer fris en origineel.

Anouk Platenkamp 2Anouk Platenkamp (www.harpiste.nl) is afgestudeerd als klassiek pedaalharpiste aan het conservatorium van Maastricht. Zo'n tien jaar geleden werd zij gegrepen door de eenvoud en schoonheid van traditionele muziek en sindsdien heeft zij zich als een van de weinige Nederlandse harpisten in dit genre gespecialiseerd. Naast traditionele muziek speelt Anouk ook therapeutische harpmuziek. Ze heeft als enige in Nederland een opleiding ontwikkeld die harpisten leert om hun spel therapeutisch in te zetten en geeft over dit onderwerp workshops in binnen- en buitenland.
Anouk Platenkamp bespeelt in het duo meestal een Keltische harp, een poëtisch instrument. In sommige situaties kiest Plaisir d'amour voor de statige concertharp. Meestal wordt dit instrument echter gereserveerd voor klassieke muziek - en de Keltische harp heeft ook enkele technische mogelijkheden die Plaisir d'amour vaak gebruikt, maar op een pedaalharp niet aanwezig zijn.

Jos KoningJos Koning (www.joskoning.nl) speelt al tientallen jaren viool en altviool en maakte in veel ensembles naam als een expressieve en charmante violist. Het aantal platen en cd's waarop hij te horen is is inmiddels de vijftig gepasseerd. Jos is niet alleen musicus: door het hele land heeft hij naam als de vioolleraar en workshopleider die veel violisten nieuwe inspiratie en nieuwe richtingen heeft aangereikt.
Jos bespeelt een vijfsnarige viool met een maat tussen viool en altviool en  een viola d'amore, het romantische buitenbeentje uit de zeventiende en achttiende eeuw. Zeven snaren plus zeven extra resonantiesnaren geven een fluwelen klank die prachtig combineert met de harp.