Vrijdag 25 november – Evgenia Markova en Vladimir Kirasirov

Evgenia en Vladimir klConcert – 19.30 uur – Toegangsprijs 10,-
Het duo Evgenia Markova (domra) en Vladimir Kirasorov (gitaar) is perfect op elkaar ingespeeld. Ze hebben een uitgebreid repertoire: van barok tot moderne klassieke muziek, van Slavische volksmuziek tot Tango Nuevo van Astor Piazzolla. De domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument, doet enigszins denken aan een luit of mandoline, heeft echter een geheel eigen, volle en sonore klank. Evgenia en Vladimir zullen werken vertolken van Ortiz, Rameau, Dowland, Fauré, Debussy e.a.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: of 06 22360604

MUSICI
Evgenia Markova en Vladimir Kirasirov vormen sinds 2010 een duo. Ze werken voortdurend aan hun repertoire. Ze treden regelmatig op in Rusland, Letland, Nederland, Kroatië, India, Duitsland, België, solo, als duo of als gastartiest.

Yevgenia klEvgenia Markova startte haar muzikale carrière toen ze zes jaar oud was en naar de muziekschool ging om een instrument te kiezen. Ze hoorde de domra en was meteen verliefd op dit instrument.
In 2009 studeerde ze cum laude af aan het muzieklyceum van Sint Petersburg. Ze vervolgde haar opleiding aan het conservatorium en behaalde haar bachelor in 2012. Tijdens haar studie won ze verschillende regionale en internationale muziekwedstrijden.
Evgenia is lid van Russisch Staasorkest van Sint Peterbrug onder leiding van Vladimir Popov. Ook speelde ze op uitnodiging de mandoline in het orkest van het Mariinsky Theater onder leiing van Valery Gergiev bij de uitvoering van de zevende en achtste symfonie van Gustav Mahler .

Vladimir klVladimir Kirasirov volgde als vierjarige al pianolessen bij zijn moeder en ging daarna naar de muziekschool. Al snel raakte hij geinteresseerd in andere instrumenten, vooral de gitaar. In 2002 startte Vladimir aan het muzieklyceum van Sint-Petersburg, stroomde door naar het conservaotrium en studeerde af in 2011.
In 2013 rondde hij zijn mastero[leiding af aan het Maastrichtse conservatorium bij Carlo Marchione. Vladimir speelt in een aantal ensembles muziek van verschillende genres: tango, jazz, rock en folkmuziek.
Hij is als solist en ensemblespeler winnaar van verschillende regionale en internationale wedstrijden.

http://www.theduo-music.com/kopiya-glavnaya