Zondag 26 maart 2017 - Mandoline- en Gitaar-Ensemble The Strings

Strings ensemble16098583 klConcert – 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Ensemble, bestaande uit professionele mandoline- en gitaarspelers, aangevuld met op hoog niveau spelende amateurmusici o.l.v. Annemie Hermans. Uniek binnen de klassieke concertwereld met een repertoire van barok tot hedendaags, van folklore tot koorbegeleiding. Winnaar van vele nationale en internationale concoursen.

Zie voor meer info onze website: http://www.thestrings-stein.nl

Voor boekingen, CD bestellingen en informatie:
Annemie Hermans, Keerend 21, 6171 VR Stein, Tel. 046-4339903 / 046-4331675 , e-mail:

Mandoline-Ensemble The Strings
Mandoline-Ensemble The Strings werd in 1976 opgericht en behaalde zowel nationaal als internationaal o.l.v. Annemie Hermans vele successen op concoursen. Het ensemble, dat naast Annemie, Leoniek en Eric Hermans als professionele musici, bestaat uit zeer gemotiveerde op hoog niveau spelende amateurmusici, behoort daardoor tot de top van de internationale mandolinewereld.

The Strings maakten concertreizen naar Spanje, Italië, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Al veertig jaar dragen The Strings bij in de erkenning van de mandoline als volwaardig klassiek instrument door met name speciale aandacht te geven aan vernieuwing in repertoirekeuze. Naast het bij het grote publiek bekende romantische repertoire, vertolken The Strings werken uit de barok, uit de klassieke tijd, folkloremuziek uit diverse landen en ook hedendaags repertoire. Vele werken zijn door Annemie Hermans gearrangeerd voor mandoline-orkest, waardoor er ook een uniek "Strings-repertoire" is ontstaan, met een unieke solistische bijdrage van Leoniek Hermans op mandoline, klarinet en met solozang. Door veelvuldige samenwerking met zeer gerenommeerde solisten en koren weet het ensemble een breed publiek te bereiken. Elk jaar worden er vele concerten gegeven en wordt er opgetreden tijdens het festival van de Federatie van Limburgse Mandoline-Verenigingen.

Dhr. Hary Hermans is al sinds de oprichting voorzitter van zowel ensemble als orkest The Strings en met name achter de schermen grote steun en toeverlaat van deze bloeiende verenigingen.

Strings ensemble vrij 16098626 klIn 2006 kwam de vierde CD van The Strings uit, een CD waarop ook het grote Mandoline-Orkest The Strings te beluisteren is. De CD bevat werken van klassiek tot hedendaags, romantische en folkloristische werken.
In 2009 ontving het ensemble voor de derde maal de Cultuurprijs van de gemeente Stein. In 2010 nam het ensemble ook met groot succes deel aan het Eurofestival voor mandoline-orkesten in Bruchsal (Duitsland) en in 2011 behaalden de Steinder musici met 94 punten een eerste prijs met lof der jury tijdens een internationaal concours voor mandoline-orkesten in Zeil am Main (Duitsland), werden er TV-opnames gemaakt voor L1 en werd het 35-jarig lustrum gevierd met een prachtig lustrumconcert met medewerking van de solisten Heidi Klinkers-Pittie (sopraan) en Andrea Poddighe (tenor) en een zeer druk bezocht kerstconcert met o.a. de solistische medewerking van Carla Maffioletti en Andrea Poddighe (tenor).
In 2012 kwam de CD Blue Bird uit waarop het ensemble de coloratuursopraan Carla Maffioletti (bekend van haar optredens met André Rieu) begeleidt. Deze CD wordt wereldwijd verkocht.
In 2013 werd er een CD opgenomen met werken van de Duitse componiste Elke Tober-Vogt en in 2014 werd er een groot concert gegeven met Carla Maffioletti, Manoe Konings en de accordeonist Ludo Mariën in het Openluchttheater in Valkenburg.
In 2015 nam Mandoline-Ensemble The Strings met veel succes deel aan een internationaal festival voor mandoline-orkesten in Remiremont (Frankrijk). Elk jaar wordt er een groots kerstconcert georganiseerd in Stein met medewerking van solisten als Carla Maffioletti, Andrea Poddighe, Manoe Konings (klarinet) en Ben Heijnen (tenor) en goede koren en/of andere muziekgezelschappen.
2016 stond in het teken van het 40-jarige jubileum van het ensemble en het 35-jarige bestaansfeest van het orkest. Naast diverse concerten namen beide groepen op 9 en 10 juli deel aan een internationaal festival voor mandoline-orkesten in Stein en werd er op 15 oktober een fantastisch jubileumconcert georganiseerd met o.a. medewerking van Carla Maffioletti en de Griekse dansgroep Kariatides. Voor een uitgebreide beschrijving kunt u de website bezoeken.

Contactadressen The Strings:
Voorzitter: Dhr. H. Hermans Keerend 21, 6171 VR Stein Tel. 0031 46-4331675
Secretaris: Annemie Hermans Keerend 21, 6171 VR Stein Tel. 0031 46-4339903
E-mail:
website: http://www.thestrings-stein.nl

Annemie Hermans
16015577AnnemieHermans klZij studeerde in 1980 af aan de Pedagogische Academie in Sittard. In 1990 rondde ze de opleiding Schoolmuziek aan het Conservatorium te Maastricht af en in februari 1992 studeerde Annemie als eerste in Nederland af voor het hoofdvak mandoline aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Annemie richtte op 16-jarige leeftijd het Mandoline-Ensemble The Strings op in Stein en vijf jaar later het Mandoline-Orkest The Young Strings. Dit laatste orkest heet nu Mandoline-Orkest The Strings, Annemie is al sinds de oprichting dirigente en secretaris van beide orkesten. Annemie is ook dirigente van Mandoline-Vereniging Edelweisz uit Meers.
Annemie is reeds vele jaren Adviesraadlid van het Nederlands Verbond van Mandoline-Orkesten en heeft daardoor taken als docente, examencommissielid en jurylid bij concoursen en festivals in binnen- en buitenland. Als secretaris is ze verbonden aan de Federatie van Limburgse Mandoline-Verenigingen. Van oktober '04 tot oktober '09 was ze president van The European Guitar and Mandolin Association. Ook was ze meer dan 18 jaar lang docente en eerste mandolaspeelster bij het Landeszupforchester Nordrhein-Westfalen en speelt zij barokmandoline en mandolone in barokmuziek-ensembles. Ze doceerde bij het Europees Jeugd Mandoline en Gitaarorkest en was daarmee o.a. in Duitsland, Italië, Griekenland, Luxemburg en Italië.
Annemie is Hoofd Muziekschool Kumulus te Maastricht. Ze is sinds januari 2010 benoemd als lid van de Provinciale Adviescommissie Cultuur. Op 28 oktober 2006 ontving ze tijdens het Jubileumconcert van The Strings een koninklijke onderscheiding voor haar vele vrijwilligersactiviteiten op het gebied van de mandoline- en gitaarmuziek.

Leoniek Hermans
Leoniek 2014 klZij studeerde klarinet aan het Conservatorium te Maastricht, waarvoor ze in 1988 haar diploma behaalde. Ze volgde diverse cursussen voor mandoline, dirigeren en zang en studeerde als eerste Nederlander in juni 1998 cum laude af voor het diploma uitvoerend musicus mandoline aan de Musikhochschule Köln, afdeling Wuppertal (Duitsland) bij Professor Marga Wilden-Hüsgen.
Zij was op 14-jarige leeftijd mede-oprichter van Mandoline-Ensemble The Strings en is vanaf het begin concertmeester en mandoline-, klarinet- en zangsoliste bij de vele concerten die The Strings jaarlijks geven.
Leoniek is als klarinet- en mandolinedocente werkzaam aan Artamuse in Geleen en verzorgt daardoor ook een gedeelte van de opleiding van de leden van The Strings en leden van diverse harmonie-orkesten in deze regio. Daarnaast is ze als mandolinedocente in dienst van Muziekschool Kumulus te Maastricht. Ze was bij diverse Duitse orkesten als klarinet- en mandolinesoliste te beluisteren, is als mandolinesoliste zeer regelmatig te beluisteren bij diverse symfonie- en harmonie-orkesten en geeft mandolinecursussen in binnen- en buitenland. Leoniek is dirigente van Mandoline-Orkest Alpenklank in Lemiers en het Limburgs Mandoline-Orkest. Ze is docente bij het Landeszupforchester Nordrhein-Westfalen. Verder geeft ze, begeleid door de gitarist Marlo Strauss, vele kamermuziekconcerten in Nederland en Duitsland. Van dit duo "Duetto Gentile" zijn er diverse CD's op de markt.

Foto's: Multimedia Studio Janssen Stein.