Woensdag 9 augustus - Mimi Jung

mimi jung 2Concert - 19.30 uur - Toegangsprijs € 10,-
Mimi Jung is een zeer getalenteerde violiste, studerend aan het conservatorium Maastricht. Zij werd zeer onlangs geselecteerd voor de prestigieuze ARD internationale vioolcompetitie in München, die eind augustus plaatsvindt. Eerder nam zij al deel aan Koningin Elizabeth Concours en de internationale Michaël Hill competitie. Voorafgaand aan haar deelname wil ze graag haar volledige programma voor publiek te gehore brengen als try out.
Mimi speelt Partita No. 1 in B mineur BWV 1002 van J.S. Bach, Sonate No. 26 in B majeur K. 378 van W.A. Mozart, Balancen voor soloviool van Isabel Mundry en tot slot Vioolsonate in A major van César Franck. Ze wordt begeleid door de pianiste Sung-Im Kim.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren via  of 06-29036526

mimi jung 4Mimi Jung begon viool te spelen op haar vierde en werd al op achtjarige leeftijd door de bekende Italiaanse violist Roberto Cani als student aangenomen. Ze behaalde haar bachelor aan Carnegie Mellon University . Erkenning van haar talent heeft haar al gebracht op locaties als de Walt Disney Concert Hall, Carnegie Hall en de Athenaeum Main Concert Hall in Boekarest.
In de afgelopen jaren is zij uitgenodigd voor enkele van de meest prestigieuze competities ter wereld, zoals het Koningin Elisabeth concours, de internationale competitie van Michael Hill, van Louis Spohr en de internationale competitie in Singapore. Zij was ook een prijswinnaar van de American Fine Arts Festival International String Competition, die leidde tot haar Weill Recital Hall debuut. Mimi Jung heeft ook tal van internationale beurzen en prijzen gewonnen.
In Nederland heeft ze haar liefde voor kamermuziek vormgegeven door lidmaatschap van Trio Tiempo samen met Diego Hernandez (cello) en Somar Sharbat (piano).
Mimi is ook maatschappelijk betrokken en treedt op voor mensen in ziekenhuizen, en verzorgingstehuizen. Op dit moment is ze masterstudente bij Yuzuko Horigome aan het Conservatorium Maastricht.
Zie ook: www.mimijungviolin.com

Sung-Im KimSung-Im Kim is geboren in Seoul, Zuid-Korea. Ze begon op haar zevende piano te spelen. Twee jaar later won ze de eerste prijs in een nationale competitie. Toen ze vijftien was debuteerde ze als solist bij het Seoel National Philharmonic Orchestra, trad veelvuldig op en nam deel aan belangrijke competities. Na het behalen van haar diploma aan de Kyung-Won-universiteit, studeerde ze verder in Engeland aan de Royal Academy of Music. Daar gaf ze vele concerten en won prijzen, waaronder de soloistconcert Haverhill Sinfonia in Engeland, de Ibla International Piano competitie in Italië en de Sterndale Bennett-prijs bij de Royal Academy of Music. Ze vervolgde haar studie in de Verenigde Staten aan de Christelijke Universiteit van Texas. Hier begon ze zich te concentreren op kamermuziek en collaboratieve piano en nam deel aan het Mimir Chamber Music Festival. In 2007 behaalde zij een masteropleiding bij CMU. Sung-Im heeft recentelijk samengewerkt met Ray Chen (St Vincent College, PA), Cyrus Forough (CMU, Lynn University, Sidney & Berne Davis Art Center, Oberlin Conservatorium), evenals de Pittsburgh Concert Society, het Freya Strijkkwartet en Leden van het Pittsburgh Symphony Orchestra.

PROGRAMMA

Partita No. 1 in B minor BWV 1002
J.S. Bach (1685-1750)

Sarabande – Double
Tempo de Borea – Double
Mimi Jung, violin

Caprice No. 2 in B minor Op. 1
Niccolò Paganini (1782-1840)
Mimi Jung, violin

Sonata No. 26 in B flat major K. 378 for piano and violin
W.A. Mozart (1756-1791)
Allegro moderato
Andantino sostenuto e cantabile
Rondo. Allegro
Mimi Jung, violin
Sung-Im Kim, piano
Mimi Jun, violin
Sung-Im Kim, piano

Balancen for Solo Violin
Isabel Mundry (1963-)
Mimi Jung , Violin

Violin Sonata in A majorZuyd CM FC
César Franck (1822-1890)
Allegro moderato
Andantino sostenuto e cantabile
Rondo. Allegro
Mimi Jun, violin
Sung-Im Kim, piano