Zaterdag/zondag 12 en 13 augustus - Kunstexpositiewandeling

kunstwandelingKunstwandeling - 11.00 - 17.00 uur - Toegang vrij
Op 12 en 13 augustus kunt u op verschillende plekken in Maastricht de mooiste binnenruimten van diverse kerken bewonderen, gecombineerd met het werk van een aantal  kunstenaars die hun schilderijen, keramiek en prenten exposeren. De Cellebroederskapel, de Lambertuskerk, boekhandel Dominicanen en de Sint-Janskerk zijn dan opengesteld. De Sint-Janskerk is echter alleen op zaterdag geopend. 

 

 

 

Jef Bertels & Marijke Feytons - schilderkunst en keramiek
Krachtige visuele composities. Het enkelvoudige beeld bleek het medium waarin hij zich het best kan uitdrukken.
Meer info www.jefbertels.be

Ruud Nelissen - keramiek
Door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen en huidstructuren van de klei en deze hier en daar van binnenuit te vervormen ontstaan naïeve koppen en figuren.
Meer info www.rudinelissen.be

Mathy Engelen -  aquarellen / pentekeningen
Verdiept zich in zijn pentekeningen  vooral in het lijnenspel van de historische gebouwen en stadsgezichten. Minutieus en tot in detail legt hij zijn decor vast.

Tiny Luijten - schilderkunst
Rode lijn in het figuratieve werk is het menselijk figuur of het portret. Fascinerend om steeds weer te ontdekken hoe verschillend elk mens is. Steeds weer op zoek naar houding, emotie, de intensheid, maar ook de stilte in het gezicht.
Meer info www.tinyeneddyluijten.nl

Dorine Lintelo -  schilderkunst
Wat er in de natuur aan eenvoud is, vertaal Dorine in kleurige verf, organza en andere stoffen. Velerlei materialen, neergezet op hout en linnen, zijn een interpretatie van haar beleving in contact met de natuur. Woorden zijn soms opvallend, soms doorgekrast vaag aanwezig , waarmee ze het "onmogelijke" van de vertaling van het gevoel wil uitdrukken.
Meer info www.dorinelintelo.com

Patrice Delchambre - keramiek
Patrice maakt gebruik van de lokale Gwaai River rode of grijze klei. Ze ontwerpt een breed scala aan vormen. Bij het creëren vindt ze de synergie van EENVOUD, ELEGANCE EN NON-FUNCTIONALITY met natuurlijke en heldere kleuren het essentiële thema.
Meer info www.patricedelchambre.com

Annemiek Roumen - schilderkunst
Heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld om portretten te schilderen met het paletmes in expressieve kleuren. Daarbij houdt ze rekening met de kleurvoorkeuren van de geportretteerde.
Meer info www.annemiekroumen.com