Zondag 24 september – Clarinet Choir Schinveld

Clarinet Choir SchinveldConcert - 16.00 uur - Toegang gratis
Onder de titel 'Muziek in het Stadsgroen' geeft Clarinet Choir Schinveld om 10.30 uur en 12.30 uur een concert in het Stadspark. 's Middags spelen ze hetzelfde programma in de Cellebroederskapel, maar dan verrijkt met beeldmateriaal tot stand gekomen in een samenwerking met Maurer United Architects.
Het ensemble bestaat uit een combinatie van twintig enthousiaste klarinettisten (professionele muzikanten en meer dan gemiddelde amateurs). Onder de bezielende leiding van Elly Ernst vertolken ze enkele delen uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg, Summertime van George Gershwin, With Tender Wind and you van de Japanse componist Itaru Sakai en balletmuziek uit Rosamunde van Franz Schubert.

Mochten op 24 september de weergoden niet gunstig gestemd zijn, dan zullen de concerten in het
Stadspark verplaatst worden naar de Cellebroederskapel, waar dan om 11.00 uur de eerste uitvoering zal plaatsvinden en om 16.00 uur de tweede uitvoering.

Het Clarinet Choir Schinveld is opgericht in 1999 en speelt in de bezetting: es klarinet, bes klarinet, alt klarinet, bas klarinet en contrabas klarinet. Door deze verscheidenheid aan instrumenten klinkt het als een compleet orkest.
Het Clarinet Choir verzorgt jaarlijks haar eigen concert, veelal in samenwerking met professionele solisten, koren of andere ensembles.

Het ensemble staat onder de leiding van Elly Ernst. Zij studeerde klarinet aan het conservatorium te Maastricht bij Jan Cober. Kamermuziek is haar passie en ze heeft veel ervaring in het musiceren bij gerenommeerde orkesten en ensembles, onder andere als vaste klarinettiste bij het blazersensemble Helicon.

Deze concerten vinden plaats in samenwerking met de Elisabeth Strouvenstichting, Stichting Cultura Zuid en Stichting Cellebroederskapel.