Zondag 17 juni - Le Concert d'Apollon

Le Concert dApollonZondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs €10,-
Apollo, de Griekse god van de zon en de kunsten met wie Lodewijk XIV zich identificeerde, was de inspiratiebron voor de naam van dit ensemble, dat gespecialiseerd is in Franse Barokmuziek. Elise van de Wel (viool), Marc de la Linde (gamba) en Joao Rival (orgel) presenteren u een Mélange de Pieces sur le vieux et bon Français.

Geluidsfragment

 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren ( of 0629036526)

PROGRAMMA

Mélange de Pièces sur le Vieux et Bon Français et Allemand

Louis Marchand (1669-1732)
Fond d'Orgue et Dialogue à Plein Jeu
Philipp Heinrich Erlebach (1657-1714)
Trio Sonata for Violin, Gamba and Continuo in A Major
Adagio – Allegro – Courante – Sarabande – Ciaconne
François d'Agincourt (1684-1758)
Suite du 2éme Ton
Prélude – Concert de Flute – Dialogue
Marin Marais (1656-1728)
Troisième Livre de Pièces de Viole – Suite en Sol Majeur
Prélude – Allemande – Courante – Sarabande Grave – Gigue La Petite
François d'Agincourt
Suite du 5éme Ton
Plein Jeu – Cornert – Dialogue
Robert de Visée (1655-1733)
Suite en Sol Mineur pour Violon et Basse
Prélude – Allemande – Courante – Chaconne
Johann Pachelbel (1653-1706)
Fantasia und Fugue
Dieterich Buxtehude (1639-1707)
Trio Sonata for Violin. Gamba and Continuo in A Major
Allegro - Violin solo - Concitato - Viola da gamba solo - Allegro- Adagio - Poco presto

MUSICI

Joao RivalJoão Rival behaalde zijn bachelordiploma in klavecimbel aan de State University van Rio de Janeiro (Brazilië) João heeft les gehad van beroemde klavecinisten als Elisabeth Joyé, Olivier Baumont, Nicolau de Figueiredo, Patrick Ayrton en Jaques Ogg. In september 2008 werd hij toegelaten als student van Jacques Ogg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag , haalde zijn bachelordiploma in 2012 en masterdiploma in 2014op studies in Franse klavecimbeltranscripties van orkestwerken van Marais en Rameau. In 2010 woonde hij L'académie Baroque Européene d'Ambronay bij als continuospeler voor een bewerking van Rameau's opera Les Indes Galantes. In mei 2014 kreeg João de kans om voor Les Indes Galantes van Rameau te werken in een coproductie van het Koninklijk Conservatorium en het orkest van de 18e eeuw onder leiding van Frans Brüggen. In hetzelfde jaar startte hij het ensemble Le concert d'Apollon, gespecialiseerd in Franse orkestrale barokmuziek. João Rival promoveert momenteel aan het Orpheus Instituut Gent via de Universiteit van Leiden onder begeleiding van Jed Wentz en Graham Sadler

Elise DupontElise Dupont studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Theodora Geraets. Vanwege haar groeiende nieuwsgierigheid naar de historische concertpraktijk, ging ze over naar de afdeling Oude Muziek en werd verliefd op het geluid van de barokviool. Ze behaalde in 2015 haar bachelordiploma. Op dit moment studeert Elise in het masterprogramma aan de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium in Amsterdam. Elise speelt op een instrument dat haar is verstrekt door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Marc de la LindeMarc de la Linde werd geboren in Barcelona en ontdekte viola da gamba op achtjarige leeftijd. Hij verhuisde naar Nederland om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij momenteel zijn bachelor afrondt. Volgend jaar zal hij zijn studies in de CNSMD Lyon voortzetten. Hij is lid van Les Tambourins en Fantasiant, speelt ook met de In Nomine consort de violes, waarmee hij recentelijk een CD opnam, opgedragen aan Pere Alberch Vila. Dit jaar heeft hij samengewerkt met ensembles als Hespérion XXI, Lieder Camera, en verschillende recitals verzorgd met de guitarist en theorbespeler Ferran Pisà.