Zondag 15 juli - Duo Arabesque

Arabesque Guitare Duo LakeZondagmiddagconcert - 14.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
Duo Arabesque is een gitaarensemble, dat sinds 2007 regelmatig in heel Europa concerten geeft. Hannah Lindmaier (Oostenrijk) en Katharina Godolt (Duitsland) vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Vandaar de titel van hun programma: Celebration.  Door hun intieme muzikaliteit en afwisselend programma zijn ze een succes bij publiek en media. Ze brengen o.a. werken van Sor, Brahms, Albeniz, Castelnuevo-Tedesco en Bellinati.

Geluidsfragment

LET OP: EERDER TIJDSTIP DAN GEBRUIKELIJK IVM FINALE VAN HET WK VOETBAL.

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren ( 0f 0629036526)

PROGRAMMA

duo Arabesque klFrom Jane Pickering's Lute Book (1616) -  La Rossignol, Drewrie's Accordes
Fernando Sor (1781-1839) - L´Encouragement, Op. 34
Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1968) - Prelude & Fuge E-Major, Op. 199
Enrique Granados (1867-1916) - Danza Española Op. 37 No. 2: Oriental
Johannes Brahms (1833-1897) - from Sextet Op. 18: Andante ma moderato
Dušan Bogdanović (*1955) - No Feathers on this Frog
Paulo Bellinati (*1950) - Jongo

MUSICI
Hannah Sophie LindmaierHanna Lindmaier, geboren en getogen in Wenen, speelt sinds haar zesde doceert piano, drie jaar later gevolgd door de gitaar. Na het Muziek Gymnasium Wenen vervolgde ze in 2005 haar studie gitaar aan het Detmold Conservatorium en kreeg in de zomer van 2010 haar diploma met een totale score van "zeer goed". In 2013 rondde ze haar solo-master. Momenteel studeert ze musicologie aan het HfMT in Keulen en geeft ze les aan de muziekschool van de stad Langenfeld. Hannah is docent aan de gitaarweek Burg Feistritz in Oostenrijk.
Zij volgde masterclasses in binnen- en buitenland in masterclasses bij gerenommeerde musici als David Russell, Oscar Ghiglia, Aniello Desiderio, Hubert Käppel, Pavel Steidl, Dale Kavanagh, Bill Kanengiser, Carlo Marchione, Thomas Müller-Pering en David Tanenbaum.
Hanna treedt op in veel Europese landen, meestal in het Arabesque Guitare Duo met Katharina Godolt. Ze is samen met haar partner eerste winnaar van Rago Competition in Stuttgart in 2010. In 2011 werd ze bekroond met de tweede prijs in de internationale wedstrijd voor Michael Trooster-gitaar duo's in Schweinfurt. Ook won ze de eerste prijs van de wedstrijd Gevelsberg 2012. 

Katharina GodoltKatharina Godolt is een jonge, klassieke gitarist, die al verschillende prijzen en beurzen heeft gewonnen. Concertrondreizen hebben haar niet alleen door heel Europa, maar ook naar Peru en de VS gebracht. Haar eerste gitaarlessen volgde ze aan de plaatselijke muziekschool Aachen. In 2011 voltooide Katharina haar studie in het muziekonderwijs aan de Detmold Academy of Music met uitstekende resultaten. Haar master behaalde ze bij Gerhard Reichenbach an der HfMT Keulen / Wuppertal. Ze neemt regelmatig deel aan internationale gitaarfestivals en kreeg masterclasses bij gerenommeerde gitaristen als David Russell, Roland Dyens, Laura Young, Alvaro Pierri, LAGQ, Carlo Marchione, Thomas Müller-Pering, Nirse González, Marco Tamayo en Oscar Ghiglia.
Katharina Godolt wier gitaarspel wordt gekenmerkt door muzikaliteit, precisie en enthousiasme, nam deel aan nationale en internationale wedstrijden en ontving de "Young Musicians" 2006 in de competitie op alle niveaus. In 2013 werd Katharina Godolt geselecteerd voor de driejarige promotie van Yehudi Menuhin Live Music Now Cologne e.V. Kort daarvoor nam ze haar debuut-CD "Musique Romantique" op met Hannah Lindmaier als Arabesque Guitare Duo.
Vanaf 2012-2016 geeft ze les aan de muziek- en kunstacademie Bielefeld, en sinds september 2016 geeft ze gitaarlessen in Biberach en Ulm.