Zondag 6 mei - Remy Syrier (orgel) en Elin Eriksson (barokviool)

orgel en luchterHeiligdomsvaartconcert – 16.00 uur – Toegangsprijs € 10,-
Muziek voor kerk en eredienst in de tijd van de barok. Onze bijdrage aan de feestelijkheden rond de Heiligdomsvaart is een reeks orgelconcerten op ons historische Bignvignat-orgel. De reeks wordt geopend door organist Remy Syrier (gepromoveerd op de Maastrichtse orgelmakers Joseph en Adam Binvignat). Hij is de 'peetvader' van ons monumentale orgel en heeft zich er voor ingezet dat ons orgel de oorspronkelijke klankkleuren weer terug kreeg. logo heiligdomsvaartDat laat zich dus uitstekend combineren met de klanken van barokvioliste Elin Eriksson. Remy en Elin brengen een afwisselend programma van muziek uit de barok, passend bij het thema Heiligdomsvaart.

 

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren: of 0629036526

PROGRAMMMA

Giovanni Paolo Cima (1570-1622) 
Sonata secunda (viool en basso continuo)

Sebastian Durón ( ca. 1700)
Gaitilla de mano izquierda (orgel solo)

Juan Cabanilles (1644-1712)
Corrente Italiana (orgel solo)

Heinrich Ignaz Franz von Biber  (1644-1704)
Rosenkranzsonate 'Der Schutzengel' (viool solo)

Johann Pachelbel  (1653-1706)
Zes fuga's over het Magnificat (orgel solo)

Johann Heinrich Schmelzer (ca.1720-1680)
Uit 'Sonatae Unarum Fidium' 1664: Sonata quarta (viool en basso continuo)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Sonate II in A 
- Adagio
- Allegro assai
- Andante un poco
- Presto
(viool en concerterend orgel)

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Preludium en fuga in g (orgel solo)

 

MUSICI

foto remy aan orgel houthem

REMY SYRIER
Remy Syrier studeerde aan het Maastrichts Conservatorium orgel bij Jean Wolfs en klavecimbel bij Anneke Uittenbosch en Ton Koopman. Vervolgens zette hij in Amsterdam zijn klavecimbel- en orgelstudie voort bij respectievelijk Gustav Leonhardt en Ton Koopman.

Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht, waar hij in 2014 promoveerde op een dissertatie over de Maastrichtse orgelmakers Joseph (1755-1837) and Adam Binvignat (1789-1850).

Als orgel- en klavecimbelsolist concerteerde hij in geheel West-Europa. Hij maakte hij CD- en radio- en televisie-opnames van historische orgels in Nederland, België en Duitsland.

Als continuospeler vertolkt hij in het door hem geformeerde Ensemble Agimont muziek uit de baroktijd en speciaal ook onbekende, veelal onuitgegeven composities.

Remy Syrier doceerde het hoofdvak klavecimbel aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg. Als orgeladviseur is hij namens de Katholieke Klokken- en Orgelraad betrokken bij talrijke restauraties van historische orgels.

ELIN ERIKSSON
De zweedse barokvioliste Elin Eriksson studeerde moderne viool bij Jennifer Nuttal-Wolf in Malmö en bij Philipp Hirschhorn aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vervolgens barokviool bij o.a. Alda Stuurop en Andrew Manze.

Elin ErikssonZij speelt mee in vele verschillende barokensembles zoals La Stravaganza Köln, Musica Fiata, Anima Eterna, Concerto Köln, en B-Rock en is concertmeester bij barokorkest Florilegium Musicum(NL) en ensemble Ad Mosam.

Zij is een veel gevraagd kamermuziekspeler en concerteert in heel Europa bij vooraanstaande Festivals voor oude muziek, en is te horen op meerdere Cd's.