Zondag 19 augustus - Gumbo Jazzband

Gumbo Jazzband 1Zondagmiddagconcert - 16.00 uur - Toegangsprijs € 10,-
De Gumbo Jazzband, een traditionele Jazzband, bestaande uit zes muzikanten uit Maastricht, speelt in het idioom van de New Orleans Jazz. Grootheden als Louis Armstrong en Sidney Bechet zijn geboren in New Orleans en speelden van origine in deze stijl. De stijl wordt gekenmerkt door een duidelijke melodielijn, collectief samenspel en een op de klassieke leer gestoelde akkoordenprogressie. Voor een optreden in de Cellebroederskapel kiest de Gumbo Jazzband niet voor een regulier optreden maar een thema-optreden, waarin op de muziek, de stad, zijn componisten en/of bekende muzikanten wordt ingegaan. Dat alles omlijst met nummers uit hun repertoire.
De Gumbo Jazzband is inmiddels geen onbekende meer op menig festival en concertplaats. Zo hebben ze vorig jaar een tournee gemaakt naar de bakermat van de jazzmuziek, New Orleans, waar ze in tien dagen tijd negen optredens verzorgden waarvan twee op het prestigieuze French Quarter Festival.

Geluidsfragment

Kaarten aan de kassa. U kunt ook reserveren ( of 0629036526)

PROGRAMMA

Way down Yonder in New Orleans
Buddy Bolden's blues
Do what Ory say
Perdido
Canal Street Blues
Creole Song
Basin Street Blues
I wish I could shimmy like my sister Kate
At the Jazzband Ball
While we dance at the Mardi Gras
Ol' Man Mose

GUMBO JAZZBAND

Het woord Gumbo in de bandnaam verwijst naar een pikant gerecht uit het zuiden van de VS. Het is een kruising tussen een soep en een stoofschotel: een feestmaaltijd in een kom. Okra, een groentesoort, bindt de saus.

De Gumbo Jazzband speelt sinds augustus 2008 spannende muziek uit New Orleans, variërend van bluesnummers tot uptempo songs daterend uit een periode tussen eind 19e eeuw en de dertiger jaren vorige eeuw. De band bestaat uit René Cardynaals (sousafoon), Pie Houben (gitaar), Hugo Kuypers (trompet), René Stallinga trombone), Frank van de Wijer (klarinet en vocals), Peter Corsius (drums).

Gumbo Jazzband.2