Zaterdag 10 november - Tjeu van den Berk - ‘Die Zauberflote: een alchemistische allegorie’

TheuVanDeBerkLezing - 14.00 uur - Gratis toegang, doch reservering à € 5,- noodzakelijk
Tjeu van den Berk (1938) is een Nederlands theoloog. Centraal in zijn werk staan het 'numineuze', het heilige, de mystiek, inwijding, symbolisme, het onbewuste en de relatie tussen religie, kunst en dieptepsychologie. Van den Berk studeerde theologie in Rome, Lyon en Nijmegen. Al in zijn studietijd werd hem duidelijk dat zijn wereldbeeld overeenkwam met dat van Rudolf Otto. Dit blijkt ook uit de boeken Het Heilige van Otto en Het numineuze van Van den Berk. Hij promoveerde op een proefschrift over de Duitse protestants-lutherse theoloog en predikant Dietrich Bonhoeffer. Hij was als universitair docent verbonden aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht. Hij was bestuurslid van de C.G. Jung Vereniging Nederland.

Deze lezing wordt georganiseerd door de vrijmetselaars Loge La Constance, vaste gebruiker van de Cellebroederskapel, ter gelegenheid van haar 2e lustrum.  

Reserveringskosten € 5,00 p.p. voor de lezing,(geen toegangsprijs). Betaling Reknr: NL 15 RABO 0125359772 t.n.v. Loge La Constance
Informatie en reservering bij de secretaris van de loge:Paul Mellaart - ,  Tel: 06 39 324 325

LCAanvullende informatie en mededelingen.
Zaterdag 10 november -  11:00 uur - gratis toegang
Voor belangstellenden is er een voorlichtingsprogramma over de vrijmetselarij in het algemeen en de werkwijze van haar loge in Maastricht.
In woord en beeld wordt uitleg gegeven over de specifieke loge arbeid. Zo komt u op de hoogte van de betekenis van de wijze waarop vrijmetselaren samenkomen en handelen.