Zondag 13 oktober - Ute Kreidler en trio NECTAR

Ute Kreidler en trio NECTAR klConcert - 16.00u - toegangsprijs €15
VIJF GEBEDEN - Liederen, composities en meditatieve improvisaties geïnspireerd doorHildegard von Bingen

De invloed van de werken van Hildegard von Bingen (1098-1179) is groot en vormt tot op de dag van vandaag voor velen een bron van universele en tijdloze kennis en inspiratie. Zo vormen afbeeldingen en teksten uit von Bingens eerste visioenenboek "Scivias", de inspiratiebron voor het concert dat het trio NECTAR i.s.m. de Duitse soprane Ute Kreidler op 13 oktober 2019 aanbiedt.

Een in 2016 gecomponeerde vijfdelige orgelcompositie vormt de rode draad in het concert. Afgestemd op de delen van deze compositie, zullen er liederen klinken van Hildegard von Bingen. Tevens zullen zich tijdens het concert spontane, nieuwe klanken ontvouwen. Alle klanken voortkomend uit die ene Bron die ook Hildegard von Bingens inspiratiebron vormde.

Hildegard van BingenUte Kreidler verdiept zich al meer 25 jaar in de liederen van von Bingen. NECTAR bestaat uit Nicole Schmaloer-fluit, Jacqueline van Koolwijk-orgel/piano, Percusiem- percussie.

Meer info: www.vrijeklanken.nl of www.spiritantiqua.de
Luisterfragmenten: https://www.spirit-antiqua.de/de/weitere-projekte/nectar-inner-silence/

Reserveren:

VIJF GEBEDEN Liederen, Composities en Meditatieve Improvisaties geïnspireerd door Hildegard von Bingen

Hildegard von Bingen (1098-1179) was een Duitse mystica, componiste, kruidengeneeskundige en abdis. De invloed van al haar werken is groot en vormt tot op de dag van vandaag voor velen een bron van universele en tijdloze kennis en inspiratie.

Geïnspireerd door vijf afbeeldingen uit „Scivias", het eerste theologische visioenenboek van Hildegard von Bingen, componeerde Jacqueline van Koolwijk in 2016 "Vijf Gebeden voor orgel".

Titels van de delen zijn: Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht.

Deze korte en indringende delen van het orgelwerk vormen de rode draad in het programma waarin het trio NECTAR samenwerkt met de Duitse soprane Ute Kreidler. Ute houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de muziek van Hildegard von Bingen.

Doordrongen van de kracht van de afbeeldingen, de visioenen, en de liederen van Hildegard von Bingen, laten de vier musici tijdens het concert muziek ontvouwen. De klanken zijn spontaan en ieder moment weer nieuw. De ene keer energiek en beweeglijk, een andere keer verstillend, ruimte gevend en meditatief.

Door de synergie van de warme en heldere stem van Ute Kreidler met het subtiele spel van het trio NECTAR kunnen muziek en beelden van Hildegard von Bingen op een nieuwe en diepe wijze ervaren worden door de luisteraar.