Verhuur en tarieven

IMG20110505 1933De kapel en de bovenzaal kunnen al dan niet in combinatie worden verhuurd voor culturele, maatschappelijke en religieuze doeleinden. Met de opbrengst van deze verhuur houdt de stichting de kapel in stand. Het tarievenoverzicht treft u hieronder aan.

TROUWLOCATIE
De kapel is aangewezen als 'huis van de gemeente', wat wil zeggen dat er naast kerkelijke, ook wettelijke huwelijken kunnen worden voltrokken. Het is mogelijk deze feestelijke bijeenkomsten te verlengen met een nazit, waarbij in de zomerperiode ook het sfeervolle terras kan worden betrokken. 

LOCATIE VOOR AFSCHEIDSVIERINGEN
In de intimiteit van de kapel kunnen ook uitvaart- of crematieceremonies plaatsvinden, al dan niet met koffietafel in de bovenzaal.

Bovenzaal - kantineopstellingPODIUM
U kunt de kapel huren voor een lezing, expositie of concert. Zijn deze openbaar toegankelijk dan kondigen we deze graag voor u aan op onze website onder agenda.

VERGADERLOCATIE
De Cellebroederskapel leent zich daarnaast voor vergaderingen, workshops en kleine symposia, waarbij de verschillende ruimten los of in combinatie kunnen worden gehuurd. De beheerder kan in overleg voor de catering zorgdragen.

MAATWERK
We zijn flexibel in het voldoen aan uw wensen. De banken in de kapel kunnen anders opgesteld worden, bijv. met het zicht op het orgel, met tafels ertussen of zelfs zonder banken. Er zijn maximaal 80 tot 100 zitplaatsen te realiseren afhankelijk van de gewenste opstelling. We hebben een podium, beamer, geluidsinstallatie, digitale piano (Roland HP507), orgel, muzieklessenaars, etc. Overlegt u hierover met onze beheerder. Ook wat betreft de aankleding en de ceremonie bent u volledig vrij, zolang het maar past bij de ambiance van de kapel. Onze beheerder kan u daarin adviseren.

U hoeft zich niet gelijk vast te leggen. Een optie nemen op een bepaalde datum en tijdstip is een mogelijkheid, Meldt een ander zich voor die datum, dan heeft u de eerste rechten, maar dient wel een beslissing te nemen.

Het is zeer beperkt mogelijk de kapel te huren op een vast tijdstip. Dagdelen die populair zijn bij bruidsparen blijven echter gereserveerd voor bruidsparen.

Tarieven en een overzicht van onze vaste huurders treft u hieronder aan. Zie ook onder Programmering concerten

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor bezichtiging? Neem dan contact op met onze beheerder John Eijssen,  of 0622360604. 

indeling 1a klchapelle culinair 1indeling 2a klJohn Eijssen

Bezoek een van de meest verborgen monumenten van Maastricht

10
Presentatie met rondleiding en kop koffie - op afspraak of op woensdag om exact 15.00 uur (na telefonische aanmelding)
 
Verras uw gasten met de bezichtiging van dit pareltje van laatgotiek (bijv. als tussenstop tijdens een langere stadswandeling of als onderdeel van een bedrijfsuitje. Een van de meest verborgen monumenten van Maastricht. De Cellebroeders verzorgden de pestlijders in Maastricht. Hun kapel heeft als enige in Maastricht de ongeschonden en originele middeleeuwse gewelfschilderingen.

Een bezoek duurt circa 45 minuten en omvat ontvangst met koffie, een korte presentatie en bezichtiging van de kapel. Uitbreiding van een groepsrondleiding met vlaai, lunch, lezing en/of orgelconcert is mogelijk. 

Download de folder.

Tarieven

 

 Seizoen 2019
 
  
  Bankrekeningnummer  IBAN
NL 73 RABO 0138595348
 
  Categorie Tijdsduur Basistarief
1 Burgerlijk huwelijk, herdenking, jubileumviering, communie, doopsel Maximaal 1,5 uur € 200
2 Religieuze dienst/begrafenis
 
Maximaal 3 uur € 375
3 Burgerlijk en religieus huwelijk
 
Maximaal 4 uur € 480
4 Lezing, concert, expositie (gratis toegankelijk)
Toeslag vooraf bij vrijwillige bijdrage
Maximaal 3 uur

€ 200
€  40

5 Lezing, concert, expositie, symposium 
(met kaartverkoop of inschrijving, zie ook onder deze tabel!)
Maximaal 3 uur

€ 375

6 Vergadering/workshop
(besloten of met inschrijving)
Maximaal 2 uur € 260
7 Uitloop/nazit na afgesproken tijd ongeacht categorie
 
Per half uur of gedeelte daarvan €  65
8 Jubileum, receptie, diner   Op aanvraag
9 Vaste gebruikers (minimaal 10 keer per jaar op een vast tijdstip) Per 2 uur € 120

10

Groepsbezoek per persoon (minimaal 10 personen)

Individueel bezoek alleen op woensdag om 15.00 uur na telefonische aanmelding

  € 5

Gebruik van de digitale piano voor incidentele gebruikers € 25,- per keer.

Onze tarieven zijn in principe vast.  

Ook een optreden zonder huur, waarbij een vooraf afgesproken deel van de recette wordt afgedragen aan de kapel, is een mogelijkheid. Daarbij gelden de navolgende voorwaarden: Minimum toegangsprijs per bezoeker € 10,- excl. artiesten en twee begeleiders, 60% van de recette voor de artiesten en 40% voor Stichting Cellebroederskapel, maximum tijdsduur incl. repetitie 3 uur. Wij plaatsen uw concerten op onze website en helpen u indien gewenst met de verdere publiciteit. 

Huisregels

  1. Het plaatsen van fietsen in de hal is niet toegestaan. 
  2. In verband met insluipers etc.dient u  de deur van de kapel en het hek naar de kapel sluiten.
  3. Het gemeentelijke beveiligingsbedrijf sluit de poorten in de Cellebroederstraat om 18.30 uur en opent ze om 8.30 's ochtends. Op zaterdag en zondag blijven de poorten gesloten. Aan de zijde van de Brusselsestraat is het slot voorzien van een panieksluiting, waardoor ook zonder sleutel men altijd vanuit de Cellebroederstraat naar de openbare weg kan komen. Sleutelhouders kunnen de hekken een half uur voor en na de aanvang van een activiteit open laten staan en zijn er voor verantwoordelijk dat na afloop van de activiteit de poorten weer gesloten zijn.
  4. Bij veel jassen  in verband met de balans beide zijden van het gareroberek gebruiken.
  5. Vaste gebruikers kunnen beschikken over een eigen kastruimte op onze zolder, die bereikbaar is via een vaste trap en voorzien is van verlichting. Na afloop verwachten wij van u dat u uw materialen in deze kasten of de u toegemeten ruimte opbergt.
  6. Zorgt u ook dat er geen jassen, tassen, paraplu's etc. achterblijven? De ruimtes behoren netjes achtergelaten worden Onze beheerder zal 'gevonden voorwerpen' naar de zolder brengen.
  7. Uiteraard laat u de toiletten netjes achter.
  8. Er zijn mogelijkheden om koffie of thee te zetten.
  9. De afwas wordt voor u gedaan. Wel dient u er zorg voor te dragen dat gebruikt servies in de pantry beneden staat. Onze beheerder zal de professionele afwasmachine bedienen.
  10. Na gebruik doet u het licht uit en sluit u ramen, deuren en hekken en hangt sleutels terug

Mogen we op uw medewerking rekenen?